Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/12/2020 07:08:41

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Cultura - Tota la informació cultural de la ciutat

09/10/2020
Lectures: 445
El lliurament del Mocador d'Honor obre la Festa de Tardor

El lliurament del Mocador d'Honor a Francesc Moliner des de l'aparcament del camp de futbol de la Rambla va donar inici el divendres 9 d'octubre a la Festa de Tardor de Sant Feliu 2020, que se celebra fins al dilluns 12 d'octubre. A continuació, i sense canviar d'ubicació, va començar el Seguici. Els dos actes es van retransmetre  en directe per streaming a través de les xarxes socials.

Al llarg de quatre dies la ciutat gaudirà de la seva festa més popular però enguany, com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, el programa és atípic i està adaptat a les mesures de seguretat en compliment de les recomanacions i normes sanitàries.

L'Ajuntament de Sant Feliu aposta així per la cultura segura, amb un programa en què les activitats presencials es concentren principalment en tres espais sempre i quan el temps ho permeti: l'aparcament del camp de futbol de la Rambla, la plaça Lluís Companys i la pista de lleure de Can Calders.

Precisament a causa de la pluja, s'han cancel·lat les activitats a l'aire lliure previstes per dissabte a la tarda. Així, no se celebra l'espectacle familiar i el concert a la pista de Can Calders, el quadre de ball de la Peña Luis de Córdoba a la plaça de Lluís Companys, ni la tabalada prevista a l'aparcament del camp de futbol Rambla.

L'oferta cultural i festiva es complementa amb un seguit d'activitats virtuals, per poder viure la festa des de casa.També tindran la seva contrapartida virtual els tradicionals espectacles de titelles. Dissabte 10 i diumenge 11 es representen els contes del Drac de Sant Feliu i de la Garsa i les malifetes del malvat Banyetes, a la plaça de Lluís Companys i a la pista de lleure respectivament, que es poden gaudir presencialment o bé a través dels perfils de l'Ajuntament a les xarxes socials. 

La Festa de Tardor també inclou en la seva programació l'oportunitat de gaudir de música en directe. Diumenge 11 a les 16.30 h Sweet Jamaican Beats presenta a The Cabrians en concert a l'aparcament del camp de futbol de la Rambla, i a partir de les 20 h, també a l'aparcament, Seny i Ordre organitza l'actuació d'El Pony Pisador. D'altra banda, la pista de lleure de Can Calders acull just una hora després un altre recital, en aquest cas a càrrec d'Irene Ribas i el Chvnco.

Pel que fa a les activitats virtuals, s'oferiran entre d'altres una sèrie de jocs interactius inspirats en la imatgeria de la Festa. Els reptes conviden a posar a prova els coneixements sobre la Festa emparellant personatges amb un memorama, cercant paraules amb la Sopa de tardor, jugant al tradicional joc del penjat, o ordenant les peces dels diversos nivells del trencaclosques. A més, hi haurà un apartat de retallables amb noves incorporacions per poder jugar en família amb les caretes i els titelles de dit dels principals protagonistes de la cultura santfeliuenca.

Tot i la situació actual, la Festa de Tardor també donarà cabuda a les tradicionals exposicions, en aquest cas adaptades al format virtual per poder visitar-les de manera segura. L'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i el departament de Cultura de l'Ajuntament han habilitat tres sales virtuals que acolliran sengles mostres de vídeos i fotografies que mostren l'evolució de la Festa des dels seus orígens. A partir del 10 d'octubre la ciutadania podrà accedir a l'exposició 'Els orígens: de festa petita a una de gran', l'11 d'octubre s'obriran les portes digitals de la mostra 'Creant la festa (1983-2022)', i el darrer dia de la Festa de Tardor hom podrà visitar el darrer recull documental amb 'I la festa continua'.
 

Aforament limitat i reserva prèvia d'entrada

Amb motiu de la crisi sanitària, en totes les activitats de la Festa de Tardor 2020 s'aplica la normativa de prevenció davant la COVID-19 per poder gaudir-ne de forma segura. Entre d'altres, es pren la temperatura a les persones assistents als diferents actes, és imprescindible l'ús de mascareta, la higiene de mans i cal romandre al seient assignat per l'organització.

L'aforament de tots els espais està limitat donant compliment a la normativa, i per assistir a les activitats s'ha de fer una reserva prèvia.
 

Afectacions a la via pública

Fins al 13 d'octubre a les 20 hores no es poden estacionar vehicles a l'aparcament provisional del camp de futbol de la Rambla, ja que aquest emplaçament acull part de les activitats programades per la Festa de Tardor.

Aquesta és l'única afectació a nivell de mobilitat d'una Festa amb una programació especial condicionada per les mesures de seguretat per la COVID-19. Per tant, espais com l'aparcament de l'estació o la pròpia plaça de l'Estació, que tradicionalment comptaven amb restriccions d'ús i circulació a conseqüència del desenvolupament d'activitats, enguany es poden fer servir amb normalitat.


Més informació: www.santfeliu.cat/festadetardor

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior