Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/07/2024 19:33:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Una ciutat feminista
Els nostres drets, la nostra igualtat

Mentoring social amb perspectiva de gènere

Xarxes de mentores contra les violències masclistes

Dones mentores

Dones Mentores és un innovador programa de Mentoring Social amb perspectiva de gènere, instaurat en el territori des de 2017 i operant al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Sant Feliu de Llobregat des de 2021.

El programa articula xarxes de mentores i les incorpora en l’acció social. Proposa la mentoria com la millor eina per a flexibilitzar la resposta assistencial i adaptar-la a les necessitats de totes les dones. Les mentores són protagonistes i peces centrals en els acompanyaments d’altres dones, apel·lant a la seva experiència i sensibilitat en la recuperació de dones en risc o vulnerabilitat social. 

Dones Mentores, emmarcat en el Pacte de Ciutat, fuig de l’estigmatització que per a moltes dones suposa haver sofert violència: ni víctimes ni supervivents; totes són mentores, i totes posen la seva experiència al servei dels acompanyaments des d’aquesta significació. És, per tant, un projecte de caràcter comunitari que treballa des de l’empoderament col·lectiu. No es pot fer transformació social sense la societat. Es tracta de crear xarxa, i és per això que s’adreça a les dones del municipi, tant si han sofert violència com si no, des del reconeixement de la desigualtat estructural que viuen les dones.

Introdueix l’acció horitzontal com a complement a l’atenció especialitzada. Per aconseguir-ho, col·labora amb institucions, organitzacions, associacions, serveis i equips de professionals especialitzades en atenció a dones amb un model que implica també supervivents i testimonis de violències masclistes.

Què fem en dones mentores a Sant Feliu de Llobregat?

  • Construcció de xarxes de dones
  • Formació i sensibilització

Acompanyament tècnic a serveis de la xarxa d'atenció especialitzada, institucions i associacions de dones resilients.

Perseguim un triple impacte:

  • social
  • comunitari
  • de gènere

En què podem ajudar-te?

  • T'agradaria formar part de la nostra xarxa de mentores?
  • Et trobes en una situació vulnerable i busques ajuda?
  • Necessites més informació sobre els nostres programes i serveis?

Visita el web: www.donesmentores.com
Escriu a: info@donesmentores.com

Treballem per a la igualtat material i efectiva, per a l’erradicació de les violències masclistes i els estereotips de gènere.

 

Salta a la part superior