Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Inici
Mostrar panell d'identificació
Mostrar cercador global
Què són les AMPA i les AFA?

Les AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) i les AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) són associacions que es constitueixen en un centre educatiu, amb l'objectiu principal de contribuir a la millora de l'escola i de l'educació.

Les famílies que són sòcies de les AMPA i les AFA, escullen de forma democràtica en assemblea a la Junta Directiva que durant 4 anys representarà a l'associació.

La Junta i les diferents comissions de treball organitzen durant el curs escolar activitats adreçades a infants i a les famílies tant dins l'escola o al barri al que pertanyen tot promovent la participació, la convivència i la solidaritat.

Conjuntament amb l'equip directiu i l'equip docent, les AFA i AMPA col·laboren i coordinen els serveis i les activitats fora de l'horari lectiu com el servei d'acollida, el menjador, les activitats extraescolars, casals d'estiu...

Les AFA i AMPA, com la resta d'associacions sense ànim de lucre, estan registrades a la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, a Sant Feliu hi ha 14 associacions de famílies d’alumnes als centres educatius d’infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i a l'escola municipal de música. L’escola Tramuntana no en té perquè la mateix associació de famílies és la titular del centre.

En aquest enllaç web podeu trobar la informació de cadascuna d'elles.

Les famílies de les AMPA i les AFA de Sant Feliu formen part actualment d'aquests espais de coordinació i participació de la ciutat:

  • Consell Escolar del Centre
  • Consell Escolar Municipal
  • Comissió de Garanties d'Admissió
  • Taula d'Educació i Salut
  • Comissió de Participació en la Programació de l'oferta educativa de Sant Feliu de Llobregat