Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Resultats: de 1 a 20 de 33
Busquem el perquè...

Recurs en préstec    Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a primer cicle de l'ESO, l'alumnat descobrirà problemes socioambientals que poden haver passat a la ciutat de Sant Feliu, amb l'ajuda de dades reals de la nostra ciutat; i redactaran una notícia periodística utilitzant dades reals i actuals.

Per adquirir els materials complementaris cal posar-se en contacte amb l'Oficina de Serveis Ambientals

El complex món dels residus sòlids urbans

Webquest

En aquesta webquest, adreçada a segon cicle de l'ESO, l'alumnat haurà de preparar un material audiovisual per crear consciència a la població sobre la problemàtica dels residus.

La Revolució de les R's

Recurs en préstec   Document en PDF

En aquest recurs, adreçat a cicle mitjà i superior, trobareu un joc de gran format que treballa 5 accions relacionades amb els residus: Reduir, tRiar, Reciclar, Reutilitzar i paRlar-ne.

Es pot adaptar a l'alumnat de primer cicle de l'ESO.

Per adquirir els materials complementaris cal posar-se en contacte amb l'Oficina de Serveis Ambientals

Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament

web recursos variats   Document en PDF

La Diputació de Barcelona ofereix aquest recurs de l'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvulpament a l'alumnat de l'ESO.

S'ofereixen diverses activitats didàctiques per treballar temes com: la petjada ecològica, el consum responsable, la mobilitat sostenible, la contaminació, la generació de residus, l'impacte dels plàstics i el canvi climàtic.

Recull de unitats didàctiques

Document en PDF

Si amplieu el recurs tindreu accés a un munt de unitat didàctiques per dur a terme a l'aula. També es proposen projectes d'aprenentatge-servei.

Recull d'articles d'informació

web recursos variats

En aquest recurs es fa un recull de diferents articles que proporcionen informació sobre la problemàtica dels plàstics i els oceans.

Amplieu el recurs per accedir als articles.

Websèrie Objectiu #Rezero

Vídeo

En aquest recurs trobareu una websèrie on s'explica el repte que van acceptar 5 famílies per no produir residus durant un mes.

Algun capítol és més adient per a primària i algun altre més per a secundària i batxillerat.

Els capítols duren de 8 a 10 minuts.

Interactiu Objectiu #Rezero

web recursos variats

En aquest recurs trobareu una casa interactiva on s'anirà descobrint informació sobre les decisions que es poden aplicar en el dia a dia que ajuden a assolir un estil de vida Residu Zero.

Projectes de ciència ciutadana

Activitat d'aula   Document en PDF  web recursos variats

La ciència ciutadana és un vincle entre la ciència i la societat que consisteix en crear coneixement a través d'activitats i pràctiques molt diverses.

En aquest recurs us oferim diferents projectes de ciència ciutadana relacionats amb l'impacte dels plàstics en els que podeu participar:

Encara que no hi participeu, hi ha materials didàctics útils per treballar a l'aula.

Recull de vídeos sobre els plàstics

Vídeo

Si amplieu aquest recurs podreu trobar vídeos útils per il·lustrar la problemàtica dels plàstics i la generació de residus.

Trobareu programes de Què Qui Com, documentals i vídeos curts.

Visites a les instal·lacions de tractament de residus i aigües de l'AMB

Activitat d'aula

Dins el Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (PMES), l'AMB ofereix gratuïtament visites guiades a les seves instal·lacions de tractament de residus i d'aigua, tant per a grups escolars com per a grups d'adults.

Amplia el recurs per veure les instal·lacions.

Recull de vídeos sobre el tractament de les aigües residuals i residus

Vídeo

Si amplieu el recurs tindreu accés a una sèrie de vídeos que mostren el tractament que se li apliquen a les aigües residuals a les depuradores.

També trobareu vídeos que expliquen el tractament que pateixen els residus quan arriben a un ecoparc.

Podeu complementar aquest recurs amb una visita a les plantes que surten als vídeos.

Visita al CRAM

Activitat d'aula

El Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) organitza diferents activitats per a les escoles per donar a conèixer les espècies i els ecosistemes marins en perill d'extinció, les seves causes i les possibles solucions per a la recuperació i conservació de la biodiversitat marina.

Tallers educatius sobre el mar

Activitat d'aula

Anèl·lides, serveis ambientals marins, organitza diferents tallers per cada etapa educativa sobre temàtiques relacionades amb el mar com: Experimentem amb la sorra, Plàstics 0, El repte de la sostenibilitat, entre d'altres.

Hi ha tallers disponibles per a l'educació infantil, primària i secundària. També tenen un projecte d'Aprenentatge-Servei per primària i secundària i un programa educatiu innovador per a 3r i 4t d'ESO.

Materials didàctics de la Fundació Espigoladors

Document en PDF

La Fundació Espigoladors treballa per reduir el malbaratament alimentari. En aquest recull de materials didàctics trobareu: infografies, vídeos, documentals, webs d'interès, curtmetratges i jocs sobre la temàtica.

Canvi d'hàbits

web recursos variats

En aquest recurs trobareu un projecte impulsat per l'AMB sobre la reducció de la generació de residus on s'ofereix molta informació sobre el recorregut que fan els residus i altres qüestions relacionades.

El compostatge. Guia d'activitats

web recursos variats

Aquest portal té l'objectiu d'oferir al personal docent una eina útil per poder treballar de forma transversal els conceptes relacionats amb el procés de compostatge.

Trobareu activitats adaptades a l'educació infantil, la primària i el primer cicle d'ESO.

Recursos educatius de Ecoembes

Document PDF   Activitat d'aula

Al ampliar aquest recurs trobareu diferents materials creats per Ecoembes sobre el reciclatge. Hi ha jocs, infografies, activitats per fer a l'aula,...

My little plastic footprint

web recursos variats

Aquesta aplicació per mòbil calcula la teva petjada de plàstic i fa propostes per reduir el nostre Índex de Masa Plàstica.

El recurs és en anglès.

Llibres, revistes i lectures interessants

Llibre   Document en PDF

En aquest recurs fem un recull de llibres, revistes i altres lectures interessants per a diferents edats. 

Amplieu el recurs per accedir a les propostes.

 

PrimeraRetrocés ràpidAnterior
12
SegüentAvanç ràpidDarrera
Salta a la part superior