Coronavirus

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/04/2021 09:16:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Informació institucional sobre el coronavirus

Memòria d’activitats i indicadors en el context de l’estat d’alarma COVID-19

Mesures de prevenció

  • S’han realitzat 122 actuacions per part de la policia local, relacionades amb el compliment de les mesures de confinament.
  • S’han ofert els 2 pavellons de la ciutat al Departament de Salut, per cobrir possibles necessitats d’espai.
  • S’ha reforçat el servei de neteja i desinfecció viària.

Instal·lacions municipals Instal·lacions municipals

L’Ajuntament va iniciar el tancament de diversos equipaments, abans del decret de l’estat d’alarma. Concretament, el dia 11 de març, l’Ajuntament va decretar la suspensió de totes les activitats dirigides específicament a la gent gran i el tancament del Casal de la Gent Gran i dels espais específics adreçats a aquest col·lectiu als centres cívics de la ciutat; el tancament de la deixalleria; el tancament d'equipaments esportius i la cancel·lació d'entrenaments i competicions; la suspensió de tota activitat dels centres educatius que no fos lectiva o curricular, i totes les activitats públiques relacionades amb l'educació; i suspendre o ajornar les activitats puntuals col·lectives, per exemple la IX Setmana de la Poesia, programada entre el 12 i el 22 de març.

L’endemà 12 de març, l'Ajuntament es fa ressò de l'anunci del tancament de les escoles bressol, escoles, instituts, universitats i centres de formació professional a tot Catalunya, i que per tant, va tenir una afectació directa a la ciutat.

Per tal de donar compliment a la voluntat d'aquesta directriu, es va considerar tancar també a nivell local l'Escola de Música Municipal, suspendre el Mercat de Marxants i iniciar el tancament de la resta d'equipaments municipals, sempre garantint el funcionament dels serveis essencials per a la ciutadania.

El 13 de març es va deixar d’oferir atenció ciutadana presencial per evitar l'exposició de la ciutadania, sempre garantint el funcionament dels Serveis públics però prioritzant la minimització de la circulació i exposició de les persones.

La declaració de l'estat d'alarma per part del Govern de l'Estat implicava a partir del dia 15 de març la limitació de la circulació de la ciutadania i ordenant el tancament de bars, restaurants, cafeteries i locals d'oci de la ciutat. A nivell local això va tenir una afectació directa per decisió de l’Ajuntament, tancant la zona de lleure de la Salut, incloent-hi l'espai de barbacoes; tancant parcs, zones esportives a l’aire lliure i les places per infraestructura permeten que s'hi restringeixi l'accés: la plaça Lluís Companys i la Vinya del Puntaire.

Finalment, segons dicta la instrucció municipal, des del 26 de març i fins a la finalització de l'estat d'alarma, prorrogat fins a l'11 d'abril de 2020, es limita la mobilitat dels hortolans i les hortolanes i no està permès l'accés als horts lúdics.


Salta a la part superior