Coronavirus

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/04/2021 03:21:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Informació institucional sobre el coronavirus

Memòria d’activitats i indicadors en el context de l’estat d’alarma COVID-19

Mesures socials

Educació Educació

ESCOLES BRESSOL

Les 85 famílies que tenen infants amb l’equivalent a una beca menjador a les escoles bressol municipals, han rebut  un ingrés de 100 o 150 € mensuals per un període de tres mesos i mig, el corresponent al curs escolar que restava des del tancament dels centres. Les educadores han contactat amb les famílies per informar d’aquesta ajuda.

En els blocs de les Escoles bressol municipals podeu veure missatges d’ànim per famílies i infants. Les educadores de les escoles bressol municipals han mantingut  el contacte amb les famílies i han elaborant nous materials per poder oferir de cara al curs vinent.

La situació no ha permès  la tradicional visita dels centres per part de les famílies per ajudar-les a triar la millor opció per als seus fills i filles. Per això, s’ha realitzat un vídeo que ofereix un tour virtual per les quatre escoles: Fàbregas, Tambor, Patufet i Ginesta

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i a fi d'evitar desplaçaments d'acord amb les mesures de confinament i desescalada graduals, la presentació de la sol·licitud de preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2020-2021 s’ha realitzat de manera telemàtica, des del 25 de maig fins al 5 de juny de 2020. S’han realitzat 210 sol.licituds per les 181 places ofertades.

Les escoles bressol van obrir les seves portes el passat 15 de juny, en horari de 8 a 15 h per acollir als infants d’aquelles famílies que ho necessitessin. El proper 1 de juliol començaran els casals d’estiu a les escoles Patufet i Ginesta.

EDUCACIÓ INFANTIL, PRIMÀRIA, SECUNDÀRIA I ADULTS

En relació a la preinscripció dels alumnes de P3 i 1r d’ESO, que s’ha realitzat, del 13 al 22 de maig, l'Ajuntament de Sant Feliu va  habilitar un telèfon per resoldre dubtes i oferir suport des de l’Oficina municipal d’escolarització a l'hora d'emplenar la sol·licitud telemàtica de la preinscripció escolar  de la Generalitat. S’han realitzat 394 sol.licituds a P3 i 271 a primer d’ESO.

Pel que fa a la informació a les famílies amb infants en etapa escolar, fins a final de curs, hem estat en contacte permanent amb inspecció educativa i les direccions dels centres educatius, en una doble direcció: informació municipal per derivar als centres i famílies i informació de l’administració educativa cap a l’ajuntament.

S’han realitzat  trobades virtuals amb les direccions de tots els centres educatius de la ciutat i amb inspecció educativa, per posar en marxa el procés de preinscripció i matrícula i pel Pla d’Obertura dels centres educatius  i amb el Director de Serveis territorials del Baix Llobregat, la Secretaria general del Departament d’educació de la Generalitat i regidors i alcaldes del Baix Llobregat, per l’organització del nou curs escolar. El compromís de la Generalitat és tenir, abans d’acabar el mes de juny, identificades les necessitats de cada centre i treballar de manera coordinada amb les entitats locals.

S’han realitzat de manera virtual els consells escolars corresponents a cada centre d’infantil i primària, secundària i adults, en els que hi participa l’Ajuntament, per presentar entre altres, els Plans d’obertura dels centres que es va produir el passat 8 de juny, garantint des de l’ajuntament la posada en funcionament, neteja i desinfecció de tots els equipaments educatius.

BEQUES MENJADOR

En relació a les beques menjador, s’ha realitzat l’entrega a domicili de les Targetes Moneder a 390 famílies amb beca de menjador escolar, amb l’import equivalent al cost de la beca, inicialment per deu dies i a partir del 30 de març i fins al 24 de maig, quatre recàrregues més , per un import de 40 €, cada déu dies.  El passat 29 de maig es va fer la darrera recàrrega per import de 80 €, corresponent al període 25 de maig a 9 de juny, d’acord amb el compromís de la Generalitat de fer recàrregues sistemàticament fins que finalitzés l’estat d’alarma.

Del 4 al 17 de juny, s’ha obert convocatòria de sol.licituds de beques menjador pel curs 2020-2021. La tramitació serà bàsicament telemàtica, des de l’ajuntament s’ha facilitat la tramitació amb un suport a aquelles famílies sense dispositius.

CENTRES EDUCATIUS EN LÍNIA

Dins del Pla d’acció del centres educatius en línia, l’Ajuntament ha col.laborat amb l’adquisició de 80 routers inalàmbrics (MiFi) de connexió wifi que ha lliurat aquests dies junt amb 80 targetes SIM que  han estat donades per l’operadora Vodafone. Així mateix, l’Ajuntament  ha recollit els dispositius que cada centre educatiu ha pogut  proporcionar i els ha distribuït també als domicilis de les famílies.

S’ha volgut garantir l’accés a internet de famílies perquè els infants mantinguin el contacte amb els seus centres educatius.  L’objectiu era que els infants i joves més vulnerables, d’acord amb les necessitats detectades per  cada centre,  tinguessin les mateixes oportunitats d’aprenentatge i poguessin seguir les activitats del seu centre escolar fins a final de curs. També s’ha gestionat l’adquisició de 30 nous dispositius reutilitzats, amb un acord amb l’entitat Solidança.

ASSOCIACIÓ DE MARES, PARES I FAMÍLIES D’ALUMNES

Amb les Associacions de mares, pares i famílies de tots els centres educatius de la ciutat s’han realitzat trobades virtuals amb per informar de tots els esdeveniments i actuacions i abordar temes com les preinscripcions, les ajudes, les dotacions tecnològiques, els casal d’estiu, les previsions de cara al curs 20-21...

S’ha fet enquesta a els famílies per abordar la temàtica de la formació d’Escola de famílies, pel curs 2020-2021.  Amb tota la comunitat educativa s’han mantingut els grups de treball i contactes per telèfon, correu i WhatsApp, tal i com ja és habitual al llarg del curs

L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA

L’Escola municipal de música ha estat en contacte amb les famílies i ha ofert classes i materials als seus alumnes fent servir diferents formats de treball telemàtic. Podeu veure recull gràfic de totes les activitats a les xarxes socials. https://www.facebook.com/emmsantfeliu/

 Com a cloenda del curs, s’ha realitzat un vídeo amb la participació d’alumnes i professors,  que recull el que s’ha treballat entorn a la música llatina que ha estat  el centre d’interès d’aquest curs. https://youtu.be/vsMoU6tGnc8

Prop de 500 nens i nenes de les escoles de Sant Feliu havien d'interpretar plegats i de forma presencial aquest 21 de maig la cantata infantil "Bon dia, Joana La trobada, que s'havia de celebrar al Pavelló Municipal d'Esports Andrey Xepkin. Tot i que aquest format no ha estat possible, s'ha realitzat una versió confinada en què han participat nens i nenes de la ciutat i la resta de protagonistes del tradicional acte. Es tracta d'una producció de vídeo al voltant del poema "El paper en blanc" de l'escriptora santfeliuenca Joana Raspall. En aquesta ocasió s'ha demanat als participants il·lustrar i interpretar el poema sobre un full en blanc. 

El dilluns, 22 de juny, ha començat el procés de preinscripcions per al nou alumnat a l'Escola Municipal de Música. L'oferta formativa és oberta a tothom, a partir dels tres anys. Les persones que volen accedir als ensenyaments per al curs 2020-2021 han de fer la preinscripció per internet, del 22 de juny al 3 de juliol, mitjançant el tràmit en línia.

ACTIVITATS D’ESTIU

Per parlar de les activitats que estan realitzant durant aquest període i perfilar les activitats d’estiu: casals, campaments i colònies, hem estat en contacte amb les quatre entitats de lleure, s’han realitzat cinc  trobades virtuals en relació a les activitats d’estiu. S’ha gestionat la posada en funcionament de quatre casals d’estiu als equipaments municipals, el repartiment de material de protecció pels infants i joves (mascaretes i gel). També s’ha previst la tramitació de les ajudes a les activitats d’estiu de manera telemàtica, a partir del 25 de juny i fins al 15 de juliol, ampliant

Com cada any, l'oferta és àmplia i variada. Es pot consultar en el llibret que l’Ajuntament ha publicat.

https://www.santfeliu.cat/documents/aa83bf6e-0f13-483d-be8e-b7c4d8935032/Llibret_dactivitats_destiu.pdf

EL CONSELL D’INFANTS

El Consell d’infants ha continuat treballant de manera virtual, s’ha modificat el seu encàrrec inicial i estan proposant nous reptes i col.laboracions. Des del Consell d'Infants de Sant Feliu s'han elaborat unes recomanacions per poder gaudir de manera segura de l'espai públic.

S’està realitzant la memòria i tancament d’aquest curs que formarà part del que es presenta durant el mes de novembre, quan es produeix la Constitució del nou Consell,  amb una reunió prevista per finals de juny, amb la regidora d’educació i l’alcaldessa, en la que el Consell explicarà les seves actuacions i propostes de cara al setembre.


Salta a la part superior