Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/04/2021 03:17:52

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Presentació

Logotip de l'Escola Municipal de Música

 

Una escola per a tothom

L’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Llobregat, amb seu al Palau Falguera, porta més de trenta anys dedicada a la pedagogia i posant l’educació musical a l’abast de la ciutadania. L’objectiu principal és facilitar les eines bàsiques per tal que l’alumnat desenvolupi l’autonomia necessària per gaudir amb la música tant a nivell amateur com professional.

L’oferta formativa és oberta a tothom (a partir dels tres anys) sense limitació de nivell. Es poden estudiar diferents especialitats instrumentals i estils variats.

La pràctica musical col·lectiva (bandes, corals, orquestres, combos,...) és l’eix vertebrador dels diferents programes que ofereix l’escola perquè ajuda al creixement personal, fomenta valors i facilita els espais expressius. Aquest aprenentatge es completa amb el llenguatge musical i l’instrument en grup.

Des de l’Escola es potencia la participació de les agrupacions musicals en les activitats de ciutat així com la seva vinculació amb el territori i la integració a l’entorn sociocultural.

El centre està reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i actualment compta amb més de cinc-cents alumnes.

L’EMM té la voluntat de ser present a molts sectors de la ciutat i amb els projectes de música i comunitat posa una atenció especial als barris que menys freqüenten l’escola de música amb la intenció de socialitzar l’educació musical i democratitzar la pràctica instrumental en grup com amb “Cordes a Primària”: una acció educativa regular, en horari lectiu i de dos cursos de durada, que fomenta l’ensenyament instrumental a l’alumnat del cicle mitjà de dues escoles de primària. Des de l’EMM s’organitza també anualment “Les escoles canten”: una cantata que es fa conjuntament amb tos els centres de primària del municipi.

L’Ajuntament de Sant Feliu aplica la Tarifació social per a la determinació dels preus públics de l’oferta educativa bàsica de l’Escola de Música, per garantir l’accés de la ciutadania a aquest serveis seguint criteris d’equitat i igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, per establir el preu dels serveis de l’oferta educativa bàsica es fa un càlcul individual per cada família en funció de la seva capacitat econòmica i el nombre de membres del seu nucli familiar.

Documents adjunts

Projecte Educatiu de Centre (PEC) (PDF - 364 KB)

Díptic Escola Municipal de Música (PDF - 4,39 MB)

Salta a la part superior