Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/03/2021 21:55:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament desplega un nou model de Policia de proximitat

09/12/2020
Lectures: 953
L'Ajuntament desplega un nou model de Policia de proximitat

L'Ajuntament va iniciar a principis d'octubre el desplegament d'un nou dispositiu de patrullatge preventiu per intensificar la presència d'efectius de Policia Local a peu als barris de la ciutat. Seguint el model de Policia de proximitat, els i les agents es distribueixen per tot el territori santfeliuenc amb l'objectiu de ser més a prop de la ciutadania, atendre les seves necessitats i garantir la seva qualitat de vida.

El regidor de Seguretat Ciutadana Manel Martínez posa en valor aquest tipus de patrullatge en què "fem més visible i propera a la Policia, buscant aconseguir una implicació ciutadana en els temes que preocupen especialment en matèria de seguretat". Martínez assegura que el nou model permet respondre de manera molt més eficaç a "conductes que atemptin contra la seguretat de les persones i els seus béns, gràcies a la presència desplegada en el municipi, i a la tasca de sensibilització que desenvolupa la Policia amb consells informatius", amb especial dedicació als comerços.

En concret la Policia ha desenvolupat tasques informatives i de sensibilització en prop de 450 comerços de Sant Feliu. Entre octubre i novembre s'han actualitzat les dades d'aquests establiments per poder reaccionar de manera immediata en cas de necessitat. Es preveu que en els propers dies els i les agents visitin els comerços en el marc de la campanya de Nadal per informar novament, i lliurar un díptic amb consells de seguretat general i de prevenció contra la COVID-19.

El nou dispositiu ve a reforçar la tendència a la baixa en el nombre de delictes que s'han produït durant aquest 2020. Així, s'han reduït en un 15 per cent els delictes contra el patrimoni, destacant el descens d'un 33 per cent en el cas de robatoris amb violència o intimidació; d'un 53 per cent en els robatoris a domicilis; o l'enorme davallada de fins al 84 per cent pel que fa a robatoris amb violència o intimidació a establiments. La disminució en el global de delictes contra les persones és encara més pronunciada, arribant fins a un 16 per cent menys que en els mesos d'octubre i novembre de l'any passat. En concret han baixat un 12 per cent les amenaces, un 27 per cent els casos de violència física o psíquica en l'àmbit domèstic, i fins a un 48 per cent les lesions.

Un dels instruments clau per a desenvolupar la tasca de la Policia de proximitat és l'oficina mòbil de proximitat, una furgoneta que actua com a equipament d'atenció ciutadana i d'instrucció d'atestats, informes i recepció de denúncies. El vehicle permet millorar l'atenció als ciutadans amb un servei "in situ" dels tràmits que s'hagin de complimentar funcionant com a una oficina itinerant, que servirà també per agilitzar la feina dels agents.

Aquesta una unitat mòbil porta un ampli equipament per actuar en funcions preventives de trànsit i actuacions directes i investigacions en accidents, elaboració d'informes, recollida de denúncies per delictes penals lleus, així com per campanyes específiques de trànsit com són controls d'alcoholèmies i drogues, o controls de velocitat. El vehicle està dotat d'ordinador amb connexió a Internet i a la xarxa de la Direcció General de la Policia.

Salut i seguretat, prioritats del nou dispositiu

Coincidint amb l'inici del nou estat alarma la Policia de proximitat ha vetllat també pel compliment de les mesures de seguretat i contenció del coronavirus. En les darreres sis setmanes els efectius de Policia Local han identificat 378 persones per no respectar els horaris establerts o diferents mesures de prevenció, s'han aturat 234 vehicles per garantir el compliment dels confinaments horari i perimetral, i s'han aixecat 104 actes de sanció per incompliments. Aquestes actuacions es complementen amb les desenvolupades al llarg de l'any pels i les agents en matèria de seguretat sanitària i prevenció, com les més de 8.000 identificacions i les prop de 300 actes d'infracció aixecades fins a l'agost d'aquest any.

El desplegament del nou model de Policia de proximitat és una de les iniciatives impulsades des del Govern per garantir la convivència i fomentar la seguretat ciutadana, compromisos contemplats en els objectius operatius del Pla d'Actuació del Mandat 2019-2023.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior