Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/06/2024 21:47:20

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Processos electorals

Consulta del cens electoral, vot per correu i sol·licitud del vot accessible per a les eleccions al Parlament Europeu

16/04/2024
Lectures: 512
Consulta del cens electoral, vot per correu i sol·licitud del vot accessible per a les eleccions al Parlament Europeu

El 9 de juny de 2024 se celebraran eleccions al Parlament de Catalunya i la ciutadania està cridada a exercir el seu dret a vot per escollir els seus representants. Les persones que vulguin exercir aquest dret han d'estar incloses al cens electoral vigent.

Consulta del cens electoral

Entre els dies 22 i 29 d'abril es pot fer la consulta i reclamació de la inscripció al cens electoral vigent per exercir el dret a vot. En aquesta pàgina hom pot informar-se sobre quin serà el districte, secció i mesa electoral on ha de votar. Es pot accedir escrivint el NIF, la data de naixement i fent clic a 'Comprovar'. La consulta presencial de les dades del cens electoral també està prevista, i es podrà fer en el mateix període que la telemàtica a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), ubicada a l'Ajuntament (pl. Vila, 1).

Vot per correu

Si, pel motiu que sigui, el dia de les eleccions s'estarà absent del municipi on s'ha de votar o no es pot acudir al col·legi electoral, es pot votar per correu.

Abans cal d'haver sol·licitat en persona a qualsevol oficina de correus (amb el DNI original) o per via telemàtica al web de Correus.

Si se sol·licita el vot per correspondència ja no es podrà dipositar el vot a l'urna a la teva mesa electoral. Després de fer la sol·licitud, es rebrà per correu certificat (cal presentar el DNI per recollir el sobre), al domicili indicat, un sobre amb una papereta de cadascuna de les formacions polítiques que es presentin a les eleccions i un sobre de votació, juntament amb el certificat dinscripció en el Cens i un sobre amb l'adreça de la Mesa on correspondria votar. Cal introduir la papereta de vot al sobre de votació i tancar-lo. Ficar el sobre de votació i el certificat al sobre dirigit a la mesa electoral i enviar-lo per correu certificat (gratuït) abans del tercer dia previ al de la celebració de les eleccions. No necessita franqueig.

Vot accessible

Els electors que no sàpiguen llegir o que, per qualsevol tipus de discapacitat, ja sigui visual, auditiva, intel·lectual o física, no puguin triar la papereta o col·locar-la dins del sobre, poden recórrer a una persona de la seva confiança que els acompanyi per fer aquestes operacions.

A més, les persones cegues o amb discapacitat visual greu inscrites al Cens Electoral, que sàpiguen utilitzar el braille i tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% o estiguin afiliades a l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE), poden sol·licitar el maletí o kit de votació accessible que se'ls lliurarà a la mesa electoral el dia de les eleccions. Entre els dies 16 d'abil i 13 de maig es pot sol·licitar el vot accessible mitjançant una trucada al telèfon gratuït del Ministeri de l'Interior 900 150 000.

Els col·legis electorals i les meses de votació han de ser accessibles. Els membres de mesa vetllaran perquè les persones amb discapacitat puguin exercir el seu dret al vot de la manera més autònoma possible, i realitzaran els ajustos raonables que siguin necessaris.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior