Transparència i dades obertes

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
07/12/2021 04:40:30

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Transparència i dades obertes

Indicadors de transparència

El web de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat destaca en qualitat i transparència en la informació a partir dels bons resultats que obté des de 2012 en cada edició dels dos projectes d’avaluació de la transparència en la informació pública:

Per una banda, el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que avalua des de 2012 els webs municipals mitjançant l'impuls de l'eina Mapa InfoParticipa per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

Els aspectes avaluats giren al voltant de cinc àrees que inclouen qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

Segell inforparticipa 2019

D'una altra banda, l'activitat pública i la gestió administrativa de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat se sotmeten a l'avaluació dels Índex de Transparència (ITA), de Transparència Internacional Espanya,dedicada a combatre la corrupció a partir de l'accés a la informació.

A través de l'ITA es fa una valoració entre els 110 municipis més grans de l'Estat espanyol. L'anàlisi es fa a partir de 80 indicadors que s'avaluen en 6 grans àrees, com són la informació sobre la corporació municipal; les relacions amb la ciutadania i la societat; la transparència econòmica i financera; la transparència en les contractacions de serveis; la transparència en matèries d'urbanisme i obres públiques; i la nova llei de transparència.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, tot i que no és objecte d'avaluació per part d'aquesta organització internacional, mitjançant sessió plenària celebrada el 27 de setembre de 2012, va aprovar per unanimitat acollir-se als indicadors internacionals ITA per autoavaluar la transparència de la gestió municipal.

Enllaç a la pàgina "Transparency International España"

Salta a la part superior