Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Accedir al canal RSS de Contaminació atmosfèrica
Resultats: de 1 a 20 de 35
Visita a l'estació de control de la qualitat de l'aire

Activitat d'aula   Document en PDF   Recurs en préstec

Aquesta proposta didàctica, adreçada a ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Adults, consisteix en visitar l'estació de control de qualitat de l'aire a Badalona.

Durant la visita (1h) s'expliquen els contaminants atmosfèrics: el seu origen, la seva incidència sobre el medi i les mesures per a la seva reducció; els diferents sistemes de control de la qualitat de l'aire; i el funcionament dels diferents mesuradors de la qualitat de l'aire.

Els vigilants de l'aire

Activitat d'aula   Document en PDF

Els vigilants de l'aire és una activitat que tracta la contaminació atmosfèrica amb l'objectiu de contribuir a la millora de la qualitat de l'aire a través de les bones pràctiques i canvi d'hàbits de l'alumnat.

L'activitat està disponible per l'alumnat de 1r a 3r de Primària, de 4t a 6è de Primària i de l'ESO.

Hi ha un vídeo que dura 2 minuts relacionat amb l'activitat i uns ventalls informatius.

Les orenetes i la pol·lució atmosfèrica

web recursos variats

En aquest recurs s'explica el cas de les orenetes i l'amenaça que suposa la contaminació atmosfèrica per elles. 

Al final es pot realitzar un test sobre els hàbits de cadascú i saber si afecten a les orenetes.

Activitats escolars de Funbrain

Activitat d'aula  Recurs en préstec

Funbrain ofereix una àmplia oferta d'activitats que es poden fer a l'aula segregades per nivells educatius i temàtiques (mobilitat sostenible, reciclatge, qualitat de les aigües, energies renovables, estalvi energètic, contaminació atmosfèrica i canvi climàtic).

Per a més informació truqueu al 934 144 090 o envieu un correu a info@funbrain.cat

Canvi d'hàbits

web recursos variats

En aquest recurs trobareu la web d'un projecte impulsat per l'AMB sobre la contaminació atmosfèrica i la mobilitat sostenible.

Trobareu recursos de diferent tipologia com: càlcul del teu grau de contaminació, informació sobre episodis de contaminació, models de mobilitat en altres ciutats,...

Quina és la qualitat de l'aire a Sant Feliu de Llobregat?

Web

Web de l'Ajuntament de Sant Feliu on es poden consultar en línia els valors dels principals contaminants que afecten a la nostra ciutat, a través de les dades que ens proporcionen les estacions de mesura que tenim a la ciutat.

Anar al web municipal a veure documents de la qualitat de l'aire

Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament

web recursos variats   Document en PDF

La Diputació de Barcelona ofereix aquest recurs de l'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvulpament a l'alumnat de l'ESO.

S'ofereixen diverses activitats didàctiques per treballar temes com: la petjada ecològica, el consum responsable, la mobilitat sostenible, la contaminació, la generació de residus, l'impacte dels plàstics i el canvi climàtic.

Exposició contaminació de l'aire

Document en PDF

Respirar aire net i sense riscos per a la salut és un dret de totes les persones. Està demostrat que la contaminació atmosfèrica causa greus danys a la salut i al medi ambient.

En aquest recurs trobareu informació general sobre la contaminació atmosfèrica i els transports alternatius.

En marxa per la salut ambiental

Document en PDF

En aquest recurs, adreçat a l'ESO, trobareu diferents activitats sobre la contaminació atmosfèrica i la mobilitat sostenible.

Forma part d'una sortida de camp basada en un itinerari en bus que ja no està disponible però que podeu adaptar a una sortida que organitzeu. Podeu mirar l'explicació de la sortida per ajudar-vos a organitzar la vostra.

Cómo detectar la contaminació del aire

Activitat d'aula

En aquest recurs trobareu 3 experiments molts senzills per detectar si hi ha contaminació a l'aire.

Una atmosfera per viure

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 1r d'ESO, es parla de la importància de l'atmosfera a través de temes com l'efecte hivernacle, la contaminació atmosfèrica i els mitjans de transport que més contaminen.

Com ens protegeixen la capa d'ozó i la melanina?

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 3r d'ESO, s'estudien els canvis químics que succeeixen a la capa d'ozó i s'elaboren reflexions sobre l'efecte protector de la capa d'ozó.

És una proposta ideal per parlar sobre els contaminants que afecten la capa d'ozó.

La contaminació atmosfèrica

Webquest

En aquesta webquest, adreçada a 3r d'ESO, se li encarrega a l'alumnat la redacció d'una publicació d'un article ampli sobre la contaminació atmosfèrica. Es fan diferents equips formats per tres persones: un farà de periodista, un d'ecologista i un altre de científic.

Guia didàctica sobre la contaminació atmosfèrica

Document en PDF

Conjunt d'activitats pràctiques i fitxes didàctiques sobre la contaminació atmosfèrica.

Qualitat de l'aire - Generalitat de Catalunya

Vídeo

En aquesta sèrie de vídeos creats per la Generalitat de Catalunya es vol sensibilitzar la població sobre la qualitat de l'aire. La societat s'ha d'implicar i actuar per reduir les emissions de contaminats a l'atmosfera.

Els vídeos duren entre 1 i 6 minuts.

Amplieu el recurs per accedir als vídeos.

Contaminació a Barcelona. Parlen els experts

Vídeo

En aquest vídeo es parla sobre la contaminació atmosfèrica a Barcelona: les causes i les conseqüències en la salut humana.

El vídeo dura uns 4 minuts.

Aigües riques, vida escassa?

Document en PDF

L'eutrofització pot ser causada per la contaminació atmosfèrica o per les contaminacions puntuals o regulars de residus orgànics o inorgànics abocats en els ecosistemes.

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 2n de Batxillerat, es treballa el concepte d'eutrofització de les aigües construint una descripció del procés, demanant a l'alumnat que apliqui els seus coneixements per explicar les causes i conseqüències en els ecosistemes i explicant l'efecte de la termoclina.

Boscos catalans

Vídeo

En aquest podcast es parla sobre la importància dels boscos i els efectes que suposen per la natura i la qualitat de l'aire. També es tracta la problemàtica de les bosses de plàstic.

La revolució industrial

web recursos variats   Joc interactiu online

La revolució industrial va ser el fenomen amb el que es va iniciar la generació de contaminació de l'atmosfera per part dels humans.

En aquest recurs, adreçat a 3r d'ESO, es tracta la revolució industrial a través d'activitats com: completar frases, relacionar conceptes i fer trencaclosques.

Temps de temps: l'atmosfera

web recursos variats   Joc interactiu online

En aquest recurs, adreçat a l'ESO, trobareu activitats que tracten l'estructura, la composició i el funcionament de l'atmosfera.

PrimeraRetrocés ràpidAnterior
12
SegüentAvanç ràpidDarrera
Salta a la part superior