Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Accedir al canal RSS de El canvi climàtic
Resultats: de 1 a 20 de 35
Cómo evitar el cambio climático MUY RÁPIDO

Vídeo

En aquest vídeo s'explica el canvi climàtic des d'un punt de vista molt ampli. Es parla sobre l'efecte hivernacle, l'inici del canvi climàtic i possibles solucions d'una manera molt dinàmica.

El vídeo dura uns 20 minuts.

Climatic Tic Tac

Recurs en préstec   Joc interactiu online

Aquest joc estratègic fomenta la col·laboració per a lluitar contra el canvi climàtic. El dolent del joc és l'increment ineludible del CO2 i els perills que això comporta per al planeta i la seva població.

És un recurs que cal demanar en préstec a: dtbaix@xtec.cat

Les instruccions estan disponibles online aquí.

Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament

web recursos variats   Document en PDF

La Diputació de Barcelona ofereix aquest recurs de l'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvulpament a l'alumnat de l'ESO.

S'ofereixen diverses activitats didàctiques per treballar temes com: la petjada ecològica, el consum responsable, la mobilitat sostenible, la contaminació, la generació de residus, l'impacte dels plàstics i el canvi climàtic.

Les plantes, el canvi climàtic i el futur de la humanitat

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 1r d'ESO, es parla sobre l'increment de l'efecte hivernacle a través d'una lectura. L'alumnat respondrà unes preguntes i aplicaran conceptes bàsics.

Una atmosfera per viure

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 1r d'ESO, es parla de la importància de l'atmosfera a través de temes com l'efecte hivernacle, la contaminació atmosfèrica i els mitjans de transport que més contaminen.

El mar, un ecosistema immens

Document en PDF

La posidònia és una planta aquàtica endèmica del Mediterrani que està en perill. És una gran depuradora de les aigües i activitats humanes com la navegació impossibiliten el seu desenvolupament.

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 1r i 2n d'ESO, es tracta la importància de la posidònia en els ecosistemes marins.

It matters!

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en anglès, adreçada a 2n d'ESO, l'alumnat es convertiran en activistes mediambientals! Faran una campanya per difondre solucions pel canvi climàtic.

L'or blau... i salat

Webquest

En aquesta webquest, adreçada al segon cicle de l'ESO i a Batxillerat, l'alumnat haurà de crear una presentació per convèncer a la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu de que els oceans haurà de ser la qüestió prioritaria.

Es treballen característiques dels oceans, la contaminació dels oceans i la seva gestió sostenible, des de diferents rols que l'alumnat adquirirà.

Tukki, la huella ambiental

Vídeo

En aquest vídeo es tracta el canvi climàtic des del punt de vista de les cultures en desenvolupament.

El vídeo dura uns 10 minuts.

QUÈ QUI COM? El canvi climàtic

Vídeo

Programa de divulgació científica de la Televisió de Catalunya.

En aquests tres capítols es tracten a fons diversos aspectes del canvi climàtic.

Els vídeos duren entre 25 i 30 minuts.

Escape room Sea Level Rise Room

Recurs en préstec

UnitedExplanations, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha organitzat una activitat que s'adapta a cada aula educativa que consisteix en un joc d'escap per evitar la pujada del nivell del mar.

L'activitat dura uns 40 min i cal contactar amb els organitzadors per dur-la a terme. Més informació en el PDF descarregable.
 

Coneix i valora el canvi climàtic

Activitat d'aulaDocument en PDF

Recurs amb activitats dirigides a estudiants de secundària. Els eixos fonamentals de les activitats que es proposen són l'anàlisi crític de la realitat, la reflexió, el debat col·lectiu i l'adquisició de competències per a recrear una vida 'baixa en carboni'.

Flood maps

Joc interactiu online

Aquest simulador us permetrà variar un únic paràmetre: la pujada de nivell del mar. L'alumnat veurà les conseqüències que poden suposar diferents pujades de nivell del mar.

Activitats escolars de Funbrain

Activitat d'aula  Recurs en préstec

Funbrain ofereix una àmplia oferta d'activitats que es poden fer a l'aula segregades per nivells educatius i temàtiques (mobilitat sostenible, reciclatge, qualitat de les aigües, energies renovables, estalvi energètic, contaminació atmosfèrica i canvi climàtic).

Per a més informació truqueu al 934 144 090 o envieu un correu a info@funbrain.cat

Museu virtual

web recursos variats

En aquest recurs en anglès, adreçat al segon cicle de l'ESO i a Batxillerat, trobareu un museu virtual on hi ha materials que parlen sobre el canvi climàtic.

L'emergència climàtica

web recursos variats   Joc interactiu online

Plataforma digital en castellà on es recullen diferents activitats i jocs sobre l'emergència climàtica.

Es treballen els diferents factors que influeixen en el clima de la Terra, els paràmetres astronòmics de la Terra, els gasos d'efecte hivernacle i les seves funcions, la interacció del planeta natural i el clima, les activitats humanes i l'emergència climàtica i les evidències de l'emergència climàtica.

QuantumFracture: El cambio climático

Vídeo

QuantumFracture és un YouTuber que va estudiar física i actualment es dedica a crear vídeos de divulgació científica a la plataforma de YouTube.

En aquesta llista de reproducció es poden veure vídeos sobre el canvi climàtic explicat d'una manera molt entretinguda i amb un llenguatge acord amb la joventut.

Les duracions dels vídeos són variades (de 5 a 20 minuts).

Pràctiques de Ciències de la Terra i Medi Ambient

web recursos variats   Document en PDF

En aquest recurs trobareu diferents pràctiques que podeu aplicar a l'aula de l'alumnat de Batxillerat. Les últimes dues temàtiques són: Atmosfera i Hidrosfera i ofereixen pràctiques relacionades amb les conseqüències del canvi climàtic.

10 preguntes i respostes sobre el canvi climàtic

Document en PDF

En aquest document informatiu elaborat per professorat i investigadors vinculats a l'Institut Universitari d'Estudis Europeus trobareu la resposta a 10 preguntes sobre el canvi climàtic.

Caminar sobre l'abisme dels límits

Document en PDF

La guia "Caminar sobre l'abisme dels límits" pretén contribuir al debat i la reflexió col·lectiva elaborant estratègies per afrontar el gran repte de la crisi climàtica.

PrimeraRetrocés ràpidAnterior
12
SegüentAvanç ràpidDarrera
Salta a la part superior