Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Accedir al canal RSS de Auditoria/ estalvi energia
Resultats: de 1 a 20 de 34
Petjada ecològica

Activitat d'aulaDocument en PDF

Ecoauditoria per comprendre, tractar i calcular la petjada ecològica com a indicador ambiental de l'impacte originat per l'ús que fem dels recursos naturals.

Dóna pautes per desenvolupar un joc de rol on els alumnes seran els representants de diferents països o d'organitzacions internacionals i hauran de prendre decisions.

Dóna-li un respir

Document en PDF

Recull de diferents activitats per fer a l'aula sobre la petjada ecològica. Adreçat a primer cicle i segon cicle d'ESO.

Les fitxes que es proposen són sobre el càlcul de la petjada ecològica, l'impacte de menjar carn, la pobresa i el desenvolupament, comprensió d'articles i debats.

Mesuradors del consum elèctric

Recurs en préstec

Si voleu avaluar el consum energètic de l'escola, podeu disposar de mesuradors instantanis de consum elèctric. Aquest aparell us permetrà saber quin és el consum energètic de qualsevol aparell de l'escola que s'endolli per fer una petita auditoria energètica.

Nivell educatiu: cicle superior, secundària i batxillerat.

Per demanar aquest recurs, poseu-vos en contacte amb l'Oficina de Serveis Ambientals de l'Ajuntament.

La petjada ecològica: Quin és el nostre impacte en el planeta?

Document en PDF

Aquesta activitat, adreçada a 3r i 4t d'ESO i Batxillerat, aplica el concepte de petjada ecològica i reflexiona sobre les conseqüències del consum i les possibilitats per reduir-la.

Les quatre activitats proposades consisteixen en: lectura comprensiva i crítica, realització d'una llista de consum, test online per calcular la pròpia petjada, reflexió sobre les activitats diàries que tenen un impacte major i realització d'un pòster on quedin reflectides alternatives de consum.

La proposta és molt completa però el link per calcular la petjada no funciona. Per això proposem aquest altre link.

Periodistes de la petjada ecològica

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 1r de Batxillerat, es pretén generar en l'alumnat una visió elaborada i crítica de la petjada ecològica a nivell mundial.

Es treballa en grups cooperatius i d'experts, i es demana que redactin una notícia que englobi diferents aspectes.

Ecological Footprint Calculator

web recursos variats

En aquest recurs en anglès trobareu una calculadora de la petjada ecològica molt completa i gràfica.

Huella ecológica

Document en PDF

En aquest recurs, adreçat a tots els nivells educatius, trobareu un recull d'activitats per tractar el tema de la petjada ecològica.

Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament

web recursos variats   Document en PDF

La Diputació de Barcelona ofereix aquest recurs de l'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvulpament a l'alumnat de l'ESO.

S'ofereixen diverses activitats didàctiques per treballar temes com: la petjada ecològica, el consum responsable, la mobilitat sostenible, la contaminació, la generació de residus, l'impacte dels plàstics i el canvi climàtic.

De què depèn la factura de la llum?

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 2n d'ESO, l'alumnat analitzarà les factures de la llum de diversos alumnes, calcularan aproximadament el consum d'alguns electrodomèstics de la llar i proposaran mesures per estalviar energia. 

Our carbon footprints

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en anglès, adreçada a 3r d'ESO, l'alumnat prendrà consciència sobre el consumisme i respondran a la següent pregunta: Com podem reduir el nostre impacte al planeta?

The ecological footprint

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en anglès, adreçada a 2n de Batxillerat, l'alumnat treballarà el concepte de petjada ecològica a partir d'activitats de listening, speaking, reading i writing.

Les 5 diferències energètiques

web recursos variats   Activitat d'aula

En aquest recurs trobareu cinc situacions de la vida quotidiana viscudes pels nostres protagonistes: l'Anna i en Pol. Són estudiants que han de presentar un treball sobre l'energia. Gràcies a la seva capacitat d'observació troben resposta a les seves curiositats. 

L'alumnat trobarà quines són les diferències energètiques amb què es troben.

Celebra el Dia Mundial de l'Energia al teu centre

Activitat d'aula   Document en PDF

El dia 14 de febrer es celebra el Dia Mundial de l'Energia. És el dia ideal per treballar temes sobre els tipus d'energia que hi ha, les conseqüències negatives i positives de cadascuna i l'estalvi energètic.

Podeu organitzar les activitats que decidiu des del centre. Aquí teniu una infografia per fer comunicació en el vostre centre.

Guies sobre l'estalvi energètic en els centres educatius i edificació sostenible

Document en PDF

En aquest recurs trobareu un recull de diferents guies per millorar l'eficiència energètica en un centre educatiu i guies sobre edificació sostenible.

Amplieu el recurs per accedir a les guies.

Guía didáctica Huella de Carbono en Centros Educativos

Document en PDF

En aquest recurs trobareu una guia per poder calcular la petjada ecològica en el vostre centre educatiu.

La guia dona informació per a: realitzar el càlcul, fer la recollida de dades, comunicar els resultats, la implicació de la comunitat escolar i propostes per reduir-la.

La Ciudad del Reciclaje

Joc interactiu online

En aquest joc online gratuït l'alumnat viatjarà per cinc localitzacions de La Ciutat del Reciclatge (Ajuntament, Domicili, Supermercat, Escola i Cafeteria). En cada establiment hauran de respondre tres preguntes relacionades amb l'estalvi energètic i el reciclatge. Hi ha un sistema de puntuació segons el tipus de respostes que doni l'alumne.

El joc està disponible en castellà i en anglès.

Els "Eco-Teams": contra els malbaratament de l'energia a l'escola

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en anglès, adreçada a 2n, 3r i 4t d'ESO, es fa una auditoria energètica al centre escolar, es dissenyen i col·loquen pòsters informatius.

Energy. Un itinerari en anglès

Document en PDF

Aquest itinerari didàctic en anglès, adreçat a 2n d'ESO, inclou diverses unitats didàctiques sobre les energies renovables i no renovables, la generació d'electricitat a les centrals i l'estalvi energètic a casa i a l'institut.

La maison écolo. Un itinerari en francès

Document en PDF

En aquest itinerari didàctic en francès es treballen aspectes generals dels habitatges. L'alumnat de 1r d'ESO aprendrà vocabulari en francès relacionat amb les energies renovables, els materials de construcció, la pintura i la decoració ecològica.

A més, coneixeran estratègies perquè les llars siguin més respectuoses amb el medi ambient des del punt de vista de l'estalvi energètic i la salubritat.

Estalviar energia als centres educatius

Document en PDF

Aquest projecte d'estalvi d'energia fa servir la metodologia 50/50 i té com a objectiu estalviar energia a través del canvi de comportament dels usuaris de l'edifici, que en el cas dels centres educatius és l'alumnat, el professorat i altres membres de la comunitat educativa.

PrimeraRetrocés ràpidAnterior
12
SegüentAvanç ràpidDarrera
Salta a la part superior