Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Accedir al canal RSS de Altres recursos
Resultats: de 1 a 15 de 15
La Lúa i el món

Vídeo

La Lua té cinc anys, molta energia i prou recursos per resoldre qualsevol problema que se li plantegi... això sí, sempre a la seva manera.

En aquesta sèrie d'animació del Club Super 3 hi ha alguns capítols dedicats a l'estalvi d'energia, d'aigua o de paper, a l'energia solar,...

Els capítols duren uns 3 min.

Laura y companyia 16. Ahorramos energia

Llibre

Conte infantil que explica als més petits els conceptes d'energia i el seu estalvi. Hi ha vistoses il·lustracions que mostren els diferents tipus d'energia (cinètica, solar, eòlica,...).

Aquest llibre pot ser d'interès escolar, ja sigui per una lectura obligatòria o per fer recomanacions als alumnes. Cal realitzar la compra del llibre.

Fantastic Nikä: ahorro de energía

Vídeo

La sèrie Fantastic Nikä, adreçada a infants, recull una sèrie de programes dedicats a l'ús responsable de les TIC, entre els quals podem trobar el capítol "La nave de Mëk" dedicat a l'estalvi d'energia.

El vídeo té una durada de 6 minuts i és en castellà.

Huella ecológica

Document en PDF

En aquest recurs, adreçat a tots els nivells educatius, trobareu un recull d'activitats per tractar el tema de la petjada ecològica.

Happy Learning Español

Vídeo

En aquest recurs, adreçat a educació infantil i cicle inicial de primària, fem un recull de vídeos sobre temes variats com: la contaminació, la cura del planeta, els transports sostenibles i la reducció, reutilització i reciclatge de residus, entre d'altres.

La durada dels vídeos és de 1 a 4 minuts.

Amplieu el recurs per accedir als vídeos.

Laura, la lámpara

Activitat d'aula

Aquest recurs ofereix el guió d'un conte infantil sobre la Laura, un llum que il·lumina una preciosa ciutat. De cop i volta, l'energia elèctrica ja no il·lumina la ciutat. La Laura troba una casa amb energia renovable.

Aquest recurs és pel professorat més creatiu! Donat que el contingut no està adaptat a un públic infantil, podeu animar-vos a representar-la vosaltres mateixos als vostres alumnes.

Kirima, un conte infantil sobre els principals problemes ambientals del Planeta

Document en PDF

Kirima és una foca que, preocupada per la fusió del gel del lloc on habita, decideix emprendre un viatge pel món per a descobrir perquè s'està escalfant el planeta. En aquest viatge, descobreix els principals problemes ambientals de la Terra.

Hi ha unes fitxes per a treballar els continguts: "La Terra un planeta viu": l'aire, la contaminació de l'aire...

El conte s'escolta en castellà.

Mira el TRAM

Document en PDF  

A través del Conte Mira el TRAM coneixerem la vida d'un tramvia durant una jornada. Hi trobarem diferents animacions amb les quals podrem interactuar i explorar diversos aspectes de viatjar amb tramvia. Per finalitzar, es fa un petit recorregut en tramvia i els més petits poden ser-ne conductors.

AirNow: Materiales educativos

web recursos variats

En aquest recurs trobareu una web amb diversos materials educatius sobre la contaminació atmosfèrica en castellà i anglès per diferents cursos.

Els animals salven el planeta

Vídeo

Els animals salven el planeta és un recull d'11 vídeos molt curts sobre diversos temes relacionats amb la sostenibilitat, en els quals els protagonistes són els animals, que ens ensenyen com salvar el planeta.

Els vídeos duren menys d'1 minut.

Celebra el Dia Mundial de l'Energia al teu centre

Activitat d'aula   Document en PDF

El dia 14 de febrer es celebra el Dia Mundial de l'Energia. És el dia ideal per treballar temes sobre els tipus d'energia que hi ha, les conseqüències negatives i positives de cadascuna i l'estalvi energètic.

Podeu organitzar les activitats que decidiu des del centre. Aquí teniu una infografia per fer comunicació en el vostre centre.

Recursos per al coneixement de l'entorn a Educació Infantil

Web amb recursos variats  

El programa Ecoescuelas 2.0, impulsat pel Govern de les Illes Canàries, promou recursos 2.0 per a treballar amb tots els nivells educatius. Hi podreu trobar algun relacionat amb l'energia o l'aigua.

Recursos educatius sobre el canvi climàtic

Web amb recursos variats  

Plataforma digital co-creada per professors, alumnes i experts en canvi climàtic.

Es troben recursos que expliquen de manera entenedora què és el canvi climàtic, quines en són les causes i què hem de deixar de fer o començar a fer des d'ara per adaptar-nos-hi i prevenir-ne els efectes.

La maleta de l'energia de la SCEA

LlibreDocument en PDFRecurs en préstec  

És un conjunt de recursos materials i escrits per a l'ensenyament i l'aprenentatge de continguts sobre el tema de l'energia. Principalment es proposen activitats per a descobrir i experimentar amb diferents tipus d'energies (magnètica, cinètica, hidràulica, eòlica, elèctrica, mecànica i electromagnètica), així com recursos variats (jocs, enginys, llibres) sobre la temàtica energètica.

Cercador de recursos de l'Institut Català d'Energia

web recursos variats

Aquest recurs us ofereix un cercador de recursos molt variats proporcionat per l'Institut Català d'Energia. Conté recursos per tots els nivells educatius, especificant-ho per a cadascun.

Salta a la part superior