Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/09/2022 10:55:58

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El ple de juliol aprova el Pla d'Acció Local de l'Agenda Urbana de Sant Feliu

28/07/2022
Lectures: 616
El ple de juliol aprova el Pla d'Acció Local de l'Agenda Urbana de Sant Feliu

El darrer ple abans de les vacances d'estiu va començar amb la denúncia mensual contra la violència masclista a càrrec de dues representants de l'entitat Diables Rojos, en una sessió en què es va absentar la portaveu de Ciutadans per motius laborals.  

Un dels temes destacats del ple va ser l'aprovació del Pla d'Acció Local de l'Agenda Urbana de Sant Feliu, amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció del regidor no adscrit. El Pla està vinculat a l'Agenda Urbana municipal i alineat amb les agendes internacionals i nacionals. Contempla 6 horitzons estratègics, 19 projectes estratègics i 11 projectes complementaris que pretenen abordar, entre altres, dimensions com la protecció dels espais verds del territori, la millora de la gestió dels recursos, la gestió sostenible dels residus, la mitigació del canvi climàtic, l'impuls de la innovació social i econòmica i el foment de la mobilitat sostenible. També contempla 10 objectius estratègics d'actuació de caràcter plurianual i amb incidència en el projecte de transformació urbana post soterrament, que vinculen actuacions estratègiques amb incidència amb el Pla d'actuació de Mandat.

En la mateixa àrea de Govern Obert i Serveis Generals es va donar llum verda al Compte General del Pressupost de l'Ajuntament corresponent a l'exercici de 2021, amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció de PSC i Tots Som Sant Feliu, i el vot contrari de Veïns i del regidor no adscrit. La vuitena modificació de crèdit d'aquest exercici es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups i del regidor no adscrit, excepte l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i el vot en contra de Veïns.

En la sessió de juliol també es va aprovar l'Agenda Digital de l'Ajuntament de Sant Feliu, amb el suport de tots els grups i el vot contrari del regidor no adscrit. El document defineix els principals objectius i línies d'actuació que l'administració municipal haurà d'abordar per afrontar el repte de la transformació digital del municipi i de l'Ajuntament en els propers 8 anys. En concret, l'Agenda Digital estableix un marc de referència amb horitzó 2030 per al desenvolupament d'un municipi digital, sostenible i resilient; amb un territori connectat; una ciutadania digitalment apoderada i connectada; una economia digital en creixement; i una Administració digital, oberta, intel·ligent, inclusiva, social i col·laborativa que promou aquest ecosistema. L'Agenda està alineada amb les principals polítiques europees i locals en aquest àmbit i s'estructura en 5 eixos que engloben els principals objectius i àmbits d'actuació: l'Administració Digital, les Infraestructures Digitals, la Societat Digital, l'Economia Digital, i el Territori Digital i Sostenible.

Com a conseqüència de la investidura del nou alcalde i la modificació del cartipàs municipal el ple va aprovar delegar les funcions atribuïdes a la Presidència del Centre de Normalització Lingüística Roses a Lídia Muñoz, regidora delegada de Cultura, que té atribuïda la competència de Política Lingüística, en substitució de Manel Martínez. La modificació en el nomenament va rebre el suport de l'equip de govern, l'abstenció de PSC, Tots Som Sant Feliu i Veïns, i el vot contrari del regidor no adscrit.

També es va aprovar inicialment la liquidació del contracte administratiu de gestió de serveis públics, mitjançant la modalitat de concessió, corresponent al servei públic de Gestió i Explotació del Complex Municipal de Piscines, adjudicat a l'entitat Club Natació Sant Feliu. El punt va rebre els vots favorables de l'equip de govern i del regidor no adscrit, l'abstenció de Tots Som Sant Feliu, i el vot contrari de PSC i Veïns.

La liquidació definitiva del contracte de gestió del servei públic d'ordenació i regulació de les zones d'estacionament i retirada de vehicles de la via pública, amb una liquidació favorable a l'Ajuntament per import de 51.863,44 euros, va rebre el suport de tots els grups i les abstencions del regidor no adscrit i del regidor del PSC Javier Molina en trobar-se absents de la sala durant la votació.

Finalment, en aquesta àrea es va aprovar la modificació de la plurianualitat del Projecte executiu d'obres de reurbanització del carrer de Joan de Batlle, entre els carrers Carles Buïgas i Clementina Arderiu, així com del projecte de remodelació de la Pista esportiva i l'aparcament de Can Calders i del projecte executiu del Pla de Millora d'espais urbans i àrees de lleure Construïm II. El primer punt va rebre el vot favorable de tots els grups i l'abstenció del regidor no adscrit, i el segon va tenir la mateixa votació amb l'abstenció de Tots Som Sant Feliu.

En l'àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials es va aprovar inicialment la modificació del contingut de diversos articles del Reglament General de Concessió de Subvencions de l'Ajuntament de Sant Feliu per millorar l'operativitat del procediment i agilitzar els tràmits per a la concessió de les subvencions. El punt va rebre el suport de tots els grups, excepte l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i el vot contrari del regidor no adscrit.

El consistori va acordar per unanimitat concedir una subvenció nominativa de 600 euros a l'entitat Asociación Apoyodravet per al projecte Promoció i disseminació de la síndrome de Dravet i altres encefalopaties epilèptiques al municipi durant el 2022. També va concedir una subvenció de caràcter finalista de 26.000 euros a l'entitat Creu Roja per al projecte de suport a les activitats realitzades a l'Ajuntament i aprovar-ne el conveni corresponent. En aquest punt hi van votar a favor tots els grups excepte el regidor no adscrit i el regidor Javier Molina, absents de la votació en ser socis de l'entitat.

L'entitat Centre Parroquial va rebre per unanimitat una subvenció de caràcter finalista de 19.000 euros per al projecte d'activitats de l'any 2022, i La Unió Coral una subvenció de 7.000 per al projecte "El Coro obert a la ciutat", amb el suport de tots els grups i el vot contrari del regidor no adscrit. La mateixa votació va tenir l'ajut econòmic de 20.000 euros a la Federació d'Entitats Tradicionals de Sant Feliu (FETS).

En l'àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica es va acordar per unanimitat atorgar subvencions de 5.000 euros al Projecte de l'Agrupació de Defensa Forestal de Sant Feliu (ADF) i a l'Associació Gats i Gossos de Sant Feliu per al projecte de Gestió i manteniment de l'espai-refugi per gats Mercè Rodoreda per a l'any 2022.

En aquesta àrea el ple va aprovar inicialment l'Ordenança de protecció i tinença d'animals, amb l'objectiu de regular la tinença d'animals i les relacions que es desenvolupen entre les persones i els seus animals a Sant Feliu. L'Ordenança va rebre els vots a favor de tots els grups i del regidor no adscrit i l'abstenció de Tots Som Sant Feliu. L'esmena a l'ordenança va ser aprovada per unanimitat.

En l'apartat de mocions o propostes urgents es va presentar el conveni de col·laboració entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Sant Feliu per al manteniment i gestió del Parc Llobregat (2022-2026). El ple va aprovar la urgència del punt amb els vots a favor de l'equip de govern, PSC i Tots Som Sant Feliu, i els vots en contra de Veïns i del regidor no adscrit. Per la seva banda, el conveni amb l'AMB es va aprovar per unanimitat.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior