Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/08/2022 20:58:05

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El ple aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut

30/06/2022
Lectures: 440
El ple aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut

El primer ple presidit per Oriol Bossa com a alcalde de Sant Feliu, celebrat dijous 30 de juny, va començar amb la denúncia mensual contra la violència masclista a càrrec dels Castellers de Sant Feliu, que a banda de llegir el manifest van fer una actuació castellera al saló de sessions de l'Ajuntament.

Coincidint amb la setmana de l'Orgull LGTBIQ+, la Junta de Portaveus va presentar al ple una Declaració Institucional de l'Ajuntament de Sant Feliu pel 28J, Dia per a l'Alliberament i Orgull LGTBIQ+. La lectura del manifest va anar a càrrec de representants del col·lectiu LGTBIQ+ de la ciutat a títol individual.

Entre les mocions d'àmbit local, la Junta de Portaveus va presentar una proposta de suport a la concessió de la Creu de Sant Jordi 2023 a la Fundació NouXamfrà, entitat fundada l'any 1972 que enguany arriba al seu 50è aniversari. La Fundació té per objecte aconseguir la màxima qualitat de vida de les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental, i la seva integració i inserció en l'àmbit social, formatiu, laboral i familiar.

La Junta de Portaveus va proposar una altra moció, d'adhesió al Manifest del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat amb motiu del 15 de juny, Dia Internacional de Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament a les persones grans. La lectura del manifest va anar a càrrec de representants de la gent gran de Sant Feliu. El text reivindica l'aprovació d'una Llei de Gent Gran a Catalunya i a l'Estat que garanteixi i reguli els drets i deures de les persones grans, i que situï les necessitats d'aquest col·lectiu a l'agenda política.

A totes les mocions de la Junta de Portaveus també hi va votar a favor el regidor no adscrit.

Amb motiu del canvi d'alcaldia, en la sessió de juny es va proposar al ple la modificació de la composició i competències de les diferents comissions informatives. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i de Tots Som Sant Feliu i l'abstenció  de la resta de grups i del regidor no adscrit.

En l'àrea de Govern Obert i Serveis Generals es van aprovar les bases d'execució del pressupost de l'exercici 2022, amb els vots de l'equip de govern i l'abstenció de la resta de grups i del regidor no adscrit. També es van aprovar dues modificacions de crèdit, amb els vots a favor de tots els grups i del regidor no adscrit i l'abstenció de Tots Som Sant Feliu. El reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses operacions comptables va ser aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern, l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i el vot contrari de la resta de grups i del regidor no adscrit.

La modificació de la plurianualitat de les diferents actuacions finançades pels fonts Next Generation, així com del contracte de serveis de redacció dels diferents projectes derivats del concurs internacional de projectes per al nou espai de centralitat urbana resultant del soterrament de les vies del tren, es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups i l'abstenció del regidor no adscrit.

En aquesta mateixa àrea el ple va aprovar les festes locals de l'any 2023, fixades per al 5 de juny i el 13 d'octubre, amb el vot favorable de tots els grups i del regidor no adscrit, i l'abstenció de Tots Som Sant Feliu.

El consistori va acordar per unanimitat concedir una subvenció de 2000 euros al Voluntariat de Sant Feliu per al 2022 de suport a activitats ciutadanes, en règim de concurrència competitiva, en el marc del Programa de Participació Ciutadana i Convivència de Sant Feliu. I va declarar deserta la licitació del contracte de la concessió, mitjançant concurs i tramitació ordinària, de l'ús privatiu de la parada número 10 del Mercat Municipal "La Plaça" de Sant Feliu. Aquest darrer punt es va aprovar amb el vot de tots els grups i del regidor no adscrit i l'abstenció de Veïns per Sant Feliu.

En l'àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials es va donar llum verda  per unanimitat al Pla Local de Joventut 2022-2026. El nou Pla contempla 2 eixos, 7 línies estratègiques, 14 objectius i 22 actuacions, desglossades en accions. Els mecanismes de seguiment i avaluació del pla, afecten a una globalitat de dimensions del fet de ser jove a la ciutat, com l'educació, la formació i ocupació; l'habitatge; l'oci i les relacions socials; les diversitats; els reptes mediambientals; la mobilitat; o els efectes socials i emocionals de la situació de pandèmia global viscuda des de març de l'any 2020.

També per unanimitat es van concedir subvencions, de concurs per al 2022, a diverses entitats dels àmbits de Feminisme i LGTBI i Cooperació Internacional, i es va denegar la concessió de dues subvencions de l'àmbit de Cultura.

Amb els vots favorables de tot el consistori, l'Associació Diaconia de Sant Feliu va rebre una subvenció finalista de 8000 euros per al projecte d'Acció Social 2022 i se'n va aprovar el conveni corresponent.

El ple va aprovar modificar el conveni amb la Creu Roja Espanyola signat el 8 d'abril de 2022 i regulador de la subvenció atorgada com a ajut humanitari a Ucraïna per tal d'integrar els requisits de justificació extraordinaris proposats per la Creu Roja. El punt va rebre el vot favorable de tots els grups, excepte el regidor no adscrit i el regidor del PSC Javier Molina, que es van absentar de la votació en ser membres de l'entitat.

En aquesta àrea també es va acordar per unanimitat concedir una subvenció finalista de 15.000 euros a l'entitat Càritas Diocesana de Sant Feliu per al projecte Acció Social de l'any 2022 i aprovar-ne el conveni corresponent.

La subvenció extraordinària de 140.000 euros a l'entitat Club Natació Sant Feliu per a la substitució, millora i reordenació de la instal·lació d'aigua calenta sanitària del Complex Municipal de Piscines va rebre els vots favorables de tots els grups i del regidor no adscrit, amb l'excepció de Tots Som Sant Feliu que es va abstenir.

En l'àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica el ple va prendre  raó de l'aprovació definitiva de la memòria justificativa de la comercialització pública d'energia elèctrica per mitjà de l'empresa pública Tractament i selecció de Residus, SA (TERSA), en règim de lliure concurrència. El punt va rebre els vots de tots els grups i del regidor no adscrit i l'abstenció de Tots Som Sant Feliu.

En l'apartat de mocions o propostes urgents, el grup municipal Sant Feliu En Comú Podem va presentar una moció sobre el respecte dels drets humans a la frontera d'Espanya amb el Marroc a Ceuta i Melilla. La urgència del punt va ser aprovada amb els vots de l'equip de govern, PSC i Tots Som Sant Feliu, i el vot contrari de la resta de grups i del regidor no adscrit. La moció, que condemna "la pèrdua de vides humanes a la frontera d'Espanya amb el Marroc i l'actuació de les forces de seguretat marroquines que van conduir a aquest tràgic desenllaç", va prosperar amb els vots favorables de tots els grups, excepte l'abstenció de Veïns i el vot contrari del regidor no adscrit.

Procés participatiu de la moneda local

En la part de control, la regidora de Govern Obert i Participació Ciutadana, Lídia Muñoz, va ser l'encarregada d'exposar el retorn del procés participatiu de la tria del nom de la moneda local de Sant Feliu. Després de diverses sessions informatives, un total de 217 persones van participar en la votació de les 3 propostes finals (La Rosa, El Dot i La Santfe), de les quals la que va rebre més suports va ser La Rosa, amb 90 vots. Es preveu que la moneda local de Sant Feliu es posi en marxa durant les festes de Nadal d'aquest any.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior