Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/08/2022 22:14:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Obert el termini per demanar subvencions per al pagament del lloguer

27/06/2022
Lectures: 698
Obert el termini per demanar subvencions per al pagament del lloguer

La Generalitat ha obert el termini per sol·licitar ajuts per al pagament del lloguer que facilitin l'accés a l'habitatge, especialment adreçats a sectors de població en risc d'exclusió social. Aquestes subvencions es poden sol·licitar amb el suport de l'Oficina Local d'Habitatge, que està a disposició de la ciutadania per donar suport telemàtic i instruccions de com complimentar les sol·licituds, i també podrà atendre casos excepcionals de forma presencial amb cita prèvia. 

Una d'aquestes subvencions, la sol·licitud MITMA, està adreçada a persones que en el moment de presentar la sol·licitud tinguin 36 anys o més. Aquest ajut al pagament del lloguer es pot sol·licitar fins al 15 de juliol de 2022, i s'atorga per a l'any de la convocatòria.

Per poder accedir a aquest ajut cal:        

 • Acreditar la residència legal a Catalunya.
 • Disposar d'una font regular d'ingressos que reporti unes rendes anuals de la unitat de convivència iguals o inferiors a 2,831267 vegades l'indicador de renda de suficiència (IRSC), a excepció de les víctimes de terrorisme.
 • Ser titular del lloguer o cessió d'ús d'un habitatge o d'una habitació que constitueix el seu domicili habitual i permanent, i estar-hi empadronat/ada.
 • Acreditar que la persona arrendatària ha pagat la fiança a la persona arrendadora.
 • No pagar un lloguer o preu de cessió mensual per l'habitatge superior a 900 euros, o per habitació superior a 450 euros (xifres que s'apliquen a l'àmbit de Sant Feliu i la resta de l'àmbit metropolità de Barcelona). Per a famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem mobilitat favorable, l'import màxim de lloguer mensual és de 900 euros a tot el territori de Catalunya.
 • Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera.
 • Estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer o del preu de cessió en el moment de la presentació de la sol·licitud o justificar 3 rebuts pagats.
 • Pagar el lloguer, per mitjà de transferència bancària, ingrés en compte, rebut domiciliat, bizum o rebut emès per la persona  administradora de la finca.
 • No s'accepta cap altre tipus de pagament en metàl·lic.
 • Al rebut hi ha de constar com a mínim qui el paga, qui cobra i l'import del lloguer i la mensualitat corresponent.
 • Complir les obligacions tributàries davant l'Estat , la Generalitat i la Seguretat Social.

Com demanar la subvenció

Per sol·licitar l'ajut MITMA és preferible fer-ho de forma telemàtica a través d'aquest enllaç. Per realitzar aquests tràmits de manera extraordinària en format presencial, s'ha de demanar cita amb l'Oficina Local d'Habitatge, o resoldre qualsevol dubte relacionat, la ciutadania es pot adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge al correu electrònic habitatge@santfeliu.cat, o per telèfon al  627 81 35 83 (de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h. i dimarts i dijous de 16 a 18.30 h.) o al  661 87 51 26 (de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h. i dilluns i dimecres de 16 a 18.30 h.).

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior