Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/08/2022 22:52:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu commemora el dia de l'Orgull LGTBIQ+

22/06/2022
Lectures: 500
Sant Feliu commemora el dia de l'Orgull LGTBIQ+

Del 27 al 30 de juny l'Ajuntament organitza diverses activitats a Sant Feliu per commemorar el dia de l'Orgull LGTBIQ+, reivindicant la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

El dilluns 27 de juny, la taula rodona de Dilluns Salut sota el títol "Parlar de la meva identitat és parlar de la meva salut" obrirà els actes commemoratius de l'Orgull. Aquesta activitat, que se celebrarà al Centre Cívic Les Tovalloles a les 18.30 h, tindrà com a ponents Rosa Maria Maristany, presidenta de Trans*Baix Power Roses Sant Feliu; Pablo Hurtado, referent sobre benestar emocional i salut comunitària del CAP El Pla; i Noemí Bermúdez, d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR).

L'acte central tindrà lloc el 28 de juny, a partir de les 18.15 h, a la plaça de la Vila, amb la lectura del manifest a càrrec de l'entitat TransBaixPower, un membre dels Castellers de Sant Feliu i una persona jove, totes elles del col.lectiu LGTBIQ+. Aquest any es convidarà alguna persona del públic a participar en la lectura. En el marc de la celebració reivindicativa del Dia internacional de l'Orgull LGTBIQ+ es descobrirà un element simbòlic creatiu, un banc pintat amb els colors de la bandera de l'Orgull que s'ubicarà de forma permanent en un lloc estratègic de la plaça de la Vila. Aquesta activitat  reivindicativa i d'expressió creativa es tancarà amb un pilar de la Colla de Castellers de Sant Feliu de Llobregat onejant les banderes.

Un dia després de l'acte central, el dimecres 29, a les 18.30 h, el Palau Falguera acollirà la formació oberta a la ciutadania "Obrint mirades, un apropament a les persones LGTBIQ+", amb la col·laboració novament de l'entitat Trans*Baix Power Roses Sant Feliu. L'activitat té com a objectiu oferir informació bàsica per acostar la ciutadania al col·lectiu.

El consistori de Sant Feliu també se sumarà a les reivindicacions amb la lectura del manifest al ple ordinari de juny, que se celebrarà el dijous 30, a partir de les 18 h, al saló de sessions de l'Ajuntament.

Durant  tota la setmana, i  com a acció reivindicativa a la jornada del 28J, els colors de les banderes de l'arc de Sant Martí i del col·lectiu Trans, onejaran al balcó de l'Ajuntament.

Pla local LGTBIQ+

Durant el mes de juliol es validarà el primer Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2022-2025, elaborat gràcies a l'acompanyament de l'entitat Diversitas en col·laboració amb la Diputació de Barcelona; a les aportacions nombroses de la ciutadania a través de l'enquesta publicada; al treball dels dos grups focals i a les aportacions de l'entitat referent a la ciutat Trans Baix Power@Roses de Sant Feliu, conjuntament amb el programa LGTBI de la Regidoria de Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Sant Feliu. Actualment, ja hi ha un document de diagnosi i proposta de línies d'acció que en breu s'aprovarà des del grup motor responsable d'executar-lo en el transcurs dels propers 4 anys.

 

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior