Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/07/2022 12:18:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El projecte A-Porta presenta els resultats dels darrers sis mesos en la seva cloenda

18/05/2022
Lectures: 399
El projecte A-Porta presenta els resultats dels darrers sis mesos en la seva cloenda

El Centre Cívic les Tovalloles ha acollit dilluns 16 de maig l'acte de cloenda i presentació de resultats del projecte A-porta al barri de Can Calders. Durant els mesos de novembre de 2021 fins a l'abril de 2022 s'han visitat 600 llars de la zona amb l'objectiu de detectar situacions de vulnerabilitat i de solitud no desitjada de les persones grans, així com per informar a la ciutadania de les ajudes i serveis que té al seu abast.

A l'acte han participat la presidenta de l'Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials, Flavia Reina; el conseller delegat d'Aigües de Barcelona, Felipe Campos; el president de la CONFAVC, Jordi Giró; i la coordinadora d'A-porta a Can Calders Esther Lumière, qui ha presentat els resultats obtinguts a la ciutat. Reina va destacar la importància del projecte A-porta, que "ha ajudat a identificar de forma propera els neguits i les necessitats del barri i a reprendre els contactes de forma comunitària". Per la seva banda Felipe Campos va remarcar que "projectes com aquest donen sentit a les paraules proximitat i corresponsabilitat". En darrer terme, Jordi Giró ha posat en valor el projecte, afirmant que "demostra que podem ser útils en aquesta millora de vida comunitària, i permeten la humanització de les comunitats amb la finalitat d'empoderar a les persones que en formen part".

A l'acte també van assistir representants de l'AAVV Can Calders, així com les mateixes Pica-Portes que van compartir les seves experiències i anècdotes, valorant de forma positiva l'acollida final i la seva participació.

Resultats del projecte A-porta a Sant Feliu

La Coordinadora del projecte, Esther Lumière, va presentar les principals dades obtingudes a través de la intervenció de les Pica-Portes al barri, així com les accions realitzades duran els mesos d'intervenció. Segons les dades recollides, entre desembre de 2021 i abril de 2022 un total de 368 llars del barri de Can Calders han obert la porta a les Picaportes, la qual cosa suposa un 60% de les 600 llars visitades. S'han realitzat 213 entrevistes amb un temps mitjà per entrevista de 47 minuts. A més, s'han destinat un total de 19,3 hores extra per al seguiment de casos que així ho han requerit. Amb la intervenció també s'ha aconseguit una diagnosi del barri sobre l'estat en diferents àmbits, així com diferent informació que pot ajudar els serveis municipals al disseny de noves polítiques i al reforç de les ja existents, per tal d'afrontar diferents problemàtiques de la ciutadania.

El projecte també ha contribuït a desenvolupar al municipi els Objectius de Desenvolupament Sostenible. S'ha pogut treballar en la reducció de la pobresa (ODS 1) i en la reducció de les desigualtats i el foment de la igualtat d'oportunitats (ODS 10), així com també per millorar el clima i l'eficiència energètica (ODS 15). L'acció ha ajudat a reforçar el sentiment de comunitat del barri de Can Calders, i ha contribuït a millorar el benestar i qualitat de vida dels veïns i veïnes (ODS 3), amb una mirada especial sobre les persones grans. D'altra banda també ha estat una oportunitat per acostar l'administració local i tots els seus recursos a les persones que ho necessiten, enfortint així el lligam entre l'administració i la ciutadania (ODS 16).

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior