Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/01/2022 02:38:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Concerts, espectacles i la celebració del seu 140è aniversari, entre les propostes de l'Ateneu Santfeliuenc per al mes de desembre

02/12/2021
Lectures: 697
Concerts, espectacles i la celebració del seu 140è aniversari, entre les propostes de l'Ateneu Santfeliuenc per al mes de desembre

L'Ateneu Santfeliuenc acomiadarà aquest 2021 amb una agenda plena d'activitats en què hi predominen els concerts de diferents tipus, i destaca la celebració del 140è aniversari de l'entitat. Concretament, dissabte 18 de desembre a les 20.30 h l'Ateneu organitza una gala de celebració en què els i les assistents podran gaudir de sopar i espectacle. Es pot confirmar l'assistència abans del 15 de desembre de manera  presencial a la secretaria de l'Ateneu, de 17 a 22 hores; per telèfon al 936 853 242; o escrivint un correu electrònic a l'adreça info@ateneusantfeliuenc.cat. El preu de la gala és de 15 euros, i el pagament es podrà fer el mateix dia a l'entrada, o del 9 al 15 de desembre a la secretaria de l'Ateneu.

D'altra banda, al desembre la programació de l'Ateneu oferirà tres activitats de música coral. Divendres 10, a les 19.30 h, la Sala d'Actes de l'Ateneu acollirà el tradicional concert de nadal de les seccions de l'Ateneu, amb la participació de la Coral Infantil Tic Tac, el Cor 685, la Coral Crescendo, el Cor de l'Ateneu i la poesia de Dones amb Veu. L'acte tindrà taquilla inversa, que anirà en benefici de Creu Roja Sant Feliu. Diumenge 12 a les 18.30 h s'oferirà el darrer concert del Cicle Coral de l'any a l'Auditori del Palau Falguera, en què hi actuarà el Cor de Cambra Dyapason, format per trenta-cinc cantants de veus mixtes. Les entrades es poden adquirir a ateneusantfeliuenc.cat i a la secretaria de l'Ateneu. Per acabar, el dia 29 a les 19 h l'Ajuntament programa l'habitual concert de nadales a la Sala Ibèria en el que hi participa el Cor de l'Ateneu. La secció més veterana de l'entitat estarà acompanyada del Cor Parroquial, la Coral de la Unió Coral, la Coral Roses i les corals d'havaneres del Casal de la Gent Gran i de Castellbisbal.

Encara en clau musical, el cicle ContraBaix acabarà l'any amb dos concerts de petit format. Divendres 10 de desembre, a les 20.30 h, Marc Miralta i Manel Fortià oferiran un recital de jazz a la Societat El Casino de Sant Andreu de la Barca. El dia 17 de desembre Carlos Bianchini presentarà a la Sala d'Actes de l'Ateneu un repertori que recull peces del seu anterior treball i temes escrits especialment per a la nova formació, amb el baixista Fèlix Serra i el bateria Pinyu Martí. Les entrades, des de 8 euros, són a la venda a ateneusantfeliuenc.cat i a la secretaria de l'Ateneu.

Continua el cicle Amen Sam

L'Aula de Cultura de l'Ateneu dona continuïtat, després de l'èxit de les activitats programades al novembre, al Cicle Amen Sam. Coneguem la cultura del poble gitano, i ho fa amb noves activitats de memòria i reconeixement. Dijous 9 de desembre, a les 19 h, s'inaugurarà l'exposició 'El Porrajmos, el genocidi nazi del poble gitano', que inclourà el passi del documental i posterior cinefòrum 'Samudaripen (el holocausto olvidado)'. L'audiovisual mostra l'experiència d'un grup de joves de l'entitat Voces Gitanas que va viatjar a Polònia l'any 2014 per commemorar el 70 aniversari de l'alliberament del camp de concentració d'Auschwitz. A partir d'aquesta visita, juntament amb joves gitanos de tota europa, van poder parlar amb un dels supervivents del Samudaripen, l'anomenat holocaust gitano, i van poder conèixer més en profunditat la seva història. L'exposició estarà oberta al públic del 13 al 17 de desembre, de 17 a 21 h.

Una setmana més tard, dijous 16 de desembre a les 19 hores, es presentarà a l'Aula de Cultura de l'Ateneu la presentació del llibre 'Migrar i resistir. Històries de l'últim èxode a Europa'. L'acte comptarà amb la presència de la seva autora, Mònica Parra Ràfols, i de l'activista en temes de migració/refugi del poble palestí Yolanda Babiloni. El llibre, escrit en primera persona, narra l'experiència de la Mònica, una dona que comença fotografiant, documentat i denunciant la situació que pateixen els que arriben i que acaba fent de voluntària a diferents camps de refugiats. De la mà de la narradora es mostren situacions en què voluntaris independents i activistes lluiten per humanitzar situacions, mentre els polítics i una part de la societat miren cap a una altra banda. L'acte anirà acompanyat de lectures i projecció d'imatges de Fotomovimiento.

Més informació a l'agenda de l'entitat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior