Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/01/2022 04:25:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Es presenta el projecte A-porta al barri de Can Calders

29/11/2021
Lectures: 520
Es presenta el projecte A-porta al barri de Can Calders

La plaça de les Roses va acollir el dissabte 27 de novembre la presentació del projecte A-porta a Sant Feliu, una iniciativa de la CONFAVC i la cooperativa iesMed SCEL per a l'apoderament i la millora de la qualitat de vida del veïnat dels barris. El projecte es desenvoluparà a 500 habitatges del barri de Can Calders en els propers dies. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat, Lídia Muñoz, la regidora de Serveis Socials, Flavia Reina, i els responsables del projecte.

L'alcaldessa va anunciar l'inici del projecte A-porta al municipi, que té per objectiu l'apoderament veïnal i el reforç del sentiment de comunitat. La regidora Flavia Reina va destacar que es tracta "d'una tasca importantíssima en un escenari de post pandèmia en què moltes persones s'han vist obligades a restringir els contactes amb familiars, amics i veïns i que cal tornar a teixir les xarxes comunitària que s'han pogut trencar amb la crisi de la Covid-19".

El director d'aliances d'AGBAR, Manel Giraldo, va agrair a l'Ajuntament de Sant Feliu la confiança en el projecte recordant que es tracta d'una iniciativa d'èxit en altres municipis de Catalunya. I va assenyalar que, a través de les Pica Portes, molts veïns i veïnes tindran l'oportunitat de beneficiar-se d'ajuts en la factura de l'aigua i aconseguiran fer un ús més ajustat a les seves necessitats.

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, va agrair a l'Ajuntament l'aposta pel projecte A-porta i sobretot a les entitats, i especialment a l'Associació de Veïns de Can Calders, la seva col·laboració en el desenvolupament i la difusió del projecte al barri.

Finalment, de la mà de la coordinadora del projecte, Esther Lumière, es va presentar al barri de Can Calders l'equip de Pica-Portes que en els propers dies començaran a fer visites a les llars del barri. Són un equip de vuit dones, totes veïnes del barri, que van mostrar la seva satisfacció per la posada en marxa del projecte. 

A-porta permetrà a l'Ajuntament tenir proximitat amb la ciutadania, un coneixement personalitzat de les necessitats del veïnat, així com poder identificar i arribar a totes les persones que necessiten ajuda.

El projecte A-porta, una oportunitat per contribuir a la consecució dels ODS a Sant Feliu

El projecte A-porta es desenvolupa amb una mirada cap a la sostenibilitat, mirant de  generar impacte en els seus tres grans eixos: social, medi ambiental i econòmic. És una aposta per la reducció de la pobresa (ODS 1), la reducció de les desigualtats i el foment de la igualtat d'oportunitats (ODS 10), així com pel clima i la millora de l'eficiència energètica (ODS 15).

Aquest projecte reforçarà el sentiment de comunitat del barri de Can Calders i millorarà el benestar i la qualitat de vida dels veïns i veïnes (ODS 3), amb una mirada especial sobre les persones grans. També és una oportunitat per acostar l'administració local i tots els seus recursos a les persones que ho necessiten, enfortint així el lligam entre l'administració i la ciutadania (ODS 16).

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior