Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/01/2022 04:01:35

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Reivindicació unitària del consistori contra la violència masclista

26/11/2021
Lectures: 399
Reivindicació unitària del consistori contra la violència masclista

En la sessió plenària de novembre, celebrada el dijous 25 a la Sala Ibèria, el consistori es va sumar als actes commemoratius del 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la violència contra les dones.

L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, va obrir la sessió destacant la importància de la commemoració del 25N i "el compromís compartit i enèrgic contra les violències masclistes" i va donar pas a la regidora de Feminismes i LGTBIQ, Loren Rider, que va explicar els diferents projectes que es duen a terme a la ciutat per abordar les violències masclistes i per canviar aquesta situació. A continuació va donar pas a tres dones del Punt Lila de l'Institut Martí Dot, alumnes de diferents classes i diferents cursos que s'han ajuntat per lluitar pels drets de la dona i per col·lectius vulnerables. Durant la seva intervenció van explicar la tasca que duen a terme des del Punt Lila i van presentar la moció de la Junta de Portaveus d'adhesió al Manifest del dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, aprovada per unanimitat.

La moció reivindica articular i coordinar les actuacions necessàries contra tots els tipus de violències masclistes ja existents, ara identificades i emparades per la Llei 17/2020, i dotar-se d'instruments efectius per combatre aquestes violències. Les representants del Punt Lila van acabar la seva intervenció proposant al ple fer un minut de silenci en memòria de les dones que han patit qualsevol tipus de violència masclista, prendre consciència de la situació i evitar que cap d'aquestes dones caigui en l'oblit. Per tancar el bloc del 25N Lídia Muñoz va animar les joves a "continuar amb aquesta lluita comuna perquè encara queda molt per fer".

Tot seguit la regidora Mercè Ariza va presentar una altra moció de la Junta de Portaveus sobre el Manifest santfeliuenc en favor dels Drets de les Persones amb Discapacitat 2021, també aprovada per unanimitat. El manifest, llegit per un membre del col·lectiu de persones amb discapacitats, denuncia "el procés amb què la discapacitat cada cop es fa més invisible. No hi ha polítiques actives en favor de les persones amb discapacitat". També denuncia "la marginació en què cauen moltes famílies i persones amb discapacitat, en raó dels seus escassos o nuls ingressos i com això els perjudica especialment, afegint una doble marginació en detriment de la seva autonomia personal". L'alcaldessa va tancar aquest punt assegurant que "tenim l'orgull de tenir una de les ciutats més accessibles de tota l'Àrea Metropolitana".

En l'àrea de Govern Obert i Serveis Generals, es va aprovar per unanimitat la revisió de preus del contracte de la gestió del servei públic de neteja viària i recollida i trasllat dels residus sòlids urbans de la ciutat, adjudicat a l'empresa FCC Medio Ambiente, SA. També es va acordar concedir una subvenció per import de 3.750 euros a l'entitat Voluntariat de Sant Feliu en el marc del conveni anual de col·laboració amb l'Ajuntament, així com la minuta del conveni. La subvenció va ser aprovada amb el vot de tots els grups municipals excepte el vot contrari del regidor no adscrit. En aquesta mateixa àrea es va aprovar, amb els vots de l'equip de govern, el reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses operacions comptables.

En l'àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials el consistori va aprovar per unanimitat la concessió d'una subvenció nominativa de 600 euros a l'Associació Apoyodravet, per al projecte "Promoció i diseminació del Síndrome de Dravet i altres encefalopaties epilèptiques al municipi de  Sant Feliu" i el conveni corresponent. També va acordar concedir una subvenció nominativa de 23.684 euros al Club d'Esplai Diversitat Lúdica per al projecte "Un esplai per a tothom. Educació inclusiva per a infants i adolescents amb discapacitat" a les activitats de lleure que organitza l'entitat, i aprovar-ne el conveni corresponent. L'ajut es va aprovar amb 9 vots favorables de l'equip de govern en absentar-se de la votació la regidora Mireia Aldana, el vot a favor de PSC i Ciutadans, l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i el vot contrari de Veïns i del regidor no adscrit.

La subvenció finalista de 10.000 euros a l'entitat Amics de l'Escola Mestre Esteve per al projecte "Campus Pla de Treball 2021-2022" i el conveni corresponent van ser aprovats pel ple amb els vots de tots els grups municipals excepte el vot contrari del regidor no adscrit. En la sessió plenària també es van aprovar, amb el vot de tots els grups i l'abstenció de Tots Som Sant Feliu, les bases generals i específiques que han de regir la convocatòria per a la concessió de subvencions de suport a activitats ciutadanes, en règim de concurrència competitiva, de les diferents àrees de l'Ajuntament de Sant Feliu per a l'any 2022.

En l'àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica es va aprovar provisionalment el document de Modificació puntual discontinua del Pla General Metropolità a la Casa Can Bertrand i Sector Armenteres - Plaça Elisabeth Eidenbenz, per a l'ajustament a l'entorn consolidat. El punt va tenir el vot a favor de tots els grups i l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i del regidor no adscrit.

Entre les mocions d'àmbit general, es va aprovar per unanimitat una proposta dels grups municipals Sant Feliu en Comú Podem, ERC, PSC, Ciutadans i Veïns, d'adhesió a la Declaració per un acord polític i social per a la millora de la qualitat de l'aire. La declaració proposa, entre d'altres, adoptar mesures fermes per millorar la qualitat de l'aire i reduir les emissions de GEH a les ciutats i pobles i adoptar una planificació urbana, un disseny d'infraestructures i equipaments públics sostenibles i una gestió de l'entorn urbà que tinguin en consideració la salut pública i la seva relació amb la qualitat de l'aire.

Elisabet Valencia, pel grup municipal Ciutadans va presentar una moció sobre l'anul·lació per part del Tribunal Constitucional de l'Impost sobre l'increment del valor dels terrenys urbans, la plusvàlua, que va ser rebutjada en rebre únicament el vot favorable de Veïns, els vots contraris de l'equip de govern i del PSC, i l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i del regidor no adscrit. El text proposava suprimir la plusvàlua, un impost "injust i confiscatori", i establir mecanismes de compensació per a les entitats locals destinat a pal·liar la pèrdua d'ingressos per la recaptació de l'impost.

En l'apartat de mocions o propostes urgents, el ple va aprovar per unanimitat una moció del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya de la Generalitat, d'adhesió al Manifest en defensa dels drets dels infants i adolescents de Catalunya. El ple va aprovar la urgència de la moció amb els vots a favor de tots els grups excepte els vots contraris de Veïns per Sant Feliu i del regidor no adscrit. El manifest demana garantir les necessitats bàsiques, l'alimentació i l'habitatge de totes les famílies; garantir l'atenció psicològica de forma gratuïta per a tots els infants i adolescents. També vol promoure en l'entorn escolar l'educació per a l'ús sa i responsable de les tecnologies de la comunicació, i desenvolupar i potenciar l'ensenyament en la diversitat, entre d'altres.

Els grups municipals Sant Feliu en Comú Podem i ERC també van presentar una moció d'urgència de desacord amb la providència del Tribunal Suprem i de suport al model d'immersió lingüística de Catalunya. La moció, que va ser en part esmenada a proposta del PSC, finalment va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i del PSC, l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i els vots en contra de Ciutadans, Veïns i del regidor no adscrit.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior