Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/08/2022 22:07:28

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Les noves mesures contra el coronavirus inclouen la implantació del passaport Covid en diversos àmbits

26/11/2021
Lectures: 1495
Les noves mesures contra el coronavirus inclouen la implantació del passaport Covid en diversos àmbits

Actualització: davant la impossibilitat de descarregar-se el document del passaport Covid pel col·lapse del sistema informàtic, la Generalitat ha anunciat que l'exigència de mostrar el passaport Covid queda suspesa fins divendres 3 de desembre. 

La Generalitat de Catalunya ha aprovat noves mesures per combatre la Covid-19 als sectors de la restauració, de la pràctica esportiva i a les residències de gent gran. Aquestes mesures inicialment entraven en vigor a partir de divendres 26 i havien de tenir una vigència de catorze dies, però la seva aplicació s'ha ajornat, per problemes en el sistema informàtic, fins a divendres 3 de desembre.

Concretament, i com a resposta a la incidència del virus en els darrers dies, el govern català ha decidit implantar la obligatorietat de mostrar el passaport Covid per accedir a l'interior de bars i restaurants, així com a residències de gent gran. I també per a la pràctica esportiva en sales de fitness i activitats dirigides interiors, a excepció de les que es realitzen en piscines.  

Pel que fa a la restauració, aquesta normativa no afecta al consum a les terrasses exteriors, però s'aplica als comerços ubicats en centres comercials o equipaments culturals i esportius. En el cas de les residències, es farà un test d'antígens ràpid a les persones visitants en cas que no estiguin vacunades.

També s'ha autoritzat l'ús del certificat per a activitats culturals com cinemes i auditoris, sempre que hi hagi servei de restauració o ball a l'interior dels recintes, així com per a congressos i convencions. L'objectiu d'aquestes mesures és evitar restriccions més importants, com tancar locals o restringir horaris.

La resolució recull que els establiments afectats per les noves mesures han d'informar a les persones usuàries del seus serveis mitjançant la corresponent cartelleria informativa. tal com es pot consultar en el cartell adjunt.

Davant l'increment de casos positius per la Covid-19 i l'impacte de la variant Delta, des de l'Ajuntament de Sant Feliu es recorda que és important extremar les mesures de prevenció: reduir la interacció social, mantenir la distància de seguretat, ús de la mascareta, higiene de mans i ventilació. També insta la ciutadania a ajudar a mantenir el ritme de vacunació.

Per a més informació, consulteu les mesures al Canal Salut.

Com a novetat, el passaport Covid pot descarregar-se també a vacunacovid.catsalut.gencat.cat/

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior