Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/05/2021 23:15:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Dilluns 12 d'abril s'estrena "La Soca", el nou magazine de Ràdio Sant Feliu

08/04/2021
Lectures: 452
Dilluns 12 d'abril s'estrena "La Soca", el nou magazine de Ràdio Sant Feliu

A partir del proper dilluns 12 d'abril, Ràdio Sant Feliu recupera part de la seva programació, després d'adoptar noves mesures per complir amb les recomanacions sanitàries. I ho farà amb La Soca), un magazine conduït per les periodistes Eva Murgui i Sílvia Guillén que s'emetrà de 12 a 13.30 h i que donarà veu a ciutadania, moviments socials i teixit associatiu de Sant Feliu. 

Les accepcions de la paraula soca són diverses i hi trobem arrelament local, com les seccions que nodriran el nou espai a l'emissora local. Són "organismes amb propietats semblants però no idèntiques", com les diferents soques de rosers que trobem a Sant Feliu i que són la marca de la nostra ciutat. El Ball de la Soca és també una antiga dansa santfeliuenca recuperada l'any 1984 per l'Agrupació Cultural Folklòrica i l'Esbart Sant Feliu, amb l'ajuda de la gent gran de la ciutat i de l'Arxiu Comarcal. És una dansa ritual a l'entorn d'una gran soca d'arbre, que funciona com a objecte de culte. 

Així, al voltant del nou programa giraran tertúlies sobre feminismes i LGTBI+, gent gran o persones amb discapacitat, i espais diversos per parlar de psicologia, cultura, gastronomia o sostenibilitat, amb persones expertes vinculades al municipi. La Soca seguirà també els efectes de la pandèmia a nivell local, per rigor informatiu i també com a gest de complicitat a una altra de les accepcions de la paraula que titula l'espai. 

Durant la primera mitja hora, les col·laboradores Núria Ruiz i Núria Cabrera faran un repàs de l'actualitat, destacant la frase del dia i la notícia més curiosa. El programa també esdevindrà un espai d'opinió i debat amb persones representants d'entitats i equipaments de Sant Feliu, com el Casal de la Dona, el Casal Municipal de la Gent Gran, l'Escola Taller Sant Miquel, l'Arxiu Comarcal, el CECBLL o el Cicle Contrabaix, entre molts altres.

La Soca vol comptar amb la participació de l'audiència i posa a disposició el Whatsapp 608 18 37 51 per rebre opinions i comentaris a través de notes de veu, així com les xarxes socials de Ràdio Sant Feliu (Facebook, Twitter, Instagram) per fer qualsevol aportació.

Amb col·laboracions als estudis de la ràdio

Amb l'objectiu de minimitzar els riscos de transmissió del virus entre persones col·laboradores, convidades i treballadores, l'emissora va suspendre, al març del 2020, tota la programació pròpia, a excepció de l'informatiu del migdia, el 105.3 Notícies, per tal de garantir el servei públic i el dret a la informació en una situació d'especial necessitat.  

Ara, La Soca recupera part de les col·laboracions que tenia el magazine El Mirall abans de la seva suspensió, i torna a portar activitat presencial diària als estudis de Ràdio Sant Feliu. Per això, l'emissora municipal ha definit un protocol per protegir la salut de les persones col·laboradores i de les treballadores municipals, que contempla mesures específiques relacionades amb l'aforament, l'estada a l'estudi, la ventilació o l'ús de fundes de micròfons d'un sol ús, a més de les d'obligatorietat generalitzada com són l'ús de mascareta, la higiene de mans o la separació entre persones.

Escolta 'La Soca'

A partir del proper dilluns 12 d'abril, escolta La Soca de 12 a 13.30 h a Ràdio Sant Feliu, pel 105.3 FM, per www.radiosantfeliu.cat o a través de l'app de la ràdio municipal.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior