Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/05/2021 00:12:45

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El pas de cautxú entre andanes a les estacions de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès es podrà tornar a creuar a partir de divendres 2 d'abril

01/04/2021
Lectures: 557
El pas de cautxú entre andanes a les estacions de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès es podrà tornar a creuar a partir de divendres 2 d'abril

Renfe ha comunicat la reobertura de la passarel·la que connecta les andanes de les estacions de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès per a divendres 2 d'abril, una vegada aplicat el protocol per part d'ADIF que farà disminuir la categoria del tram de risc d'"alt" a "moderat", i un cop s'hagi implementat la nova senyalització. 

La comunicació es produeix després que el passat 26 de març Renfe i ADIF donessin resposta a les reiterades peticions dels Ajuntaments de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès, en què se'ls instava a trobar procediments extraordinaris i mesures de seguretat que no contemplessin el tancament d'aquest pas, ateses les situacions particulars dels tres municipis i l'afectació a les persones usuàries més vulnerables que suposava. 

Així, al llarg de dijous 1 d'abril Renfe canviarà la senyalització d'acord a la normativa per donar resposta a l'aplicació d'aquest nou protocol elaborat per ADIF, que obligarà els trens a reduir la velocitat al seu pas pel municipi. A partir de divendres 2 d'abril les persones usuàries del servei de tren podran creuar les vies, sempre amb la màxima precaució, fins que l'estació sigui plenament accessible. L'empresa pública ha confirmat que de manera preventiva mantindrà durant uns dies personal de seguretat com a suport per quan s'apropin els combois a l'estació.

L'alcaldessa de Sant Feliu Lídia Muñoz ha expressat la seva satisfacció per les mesures, afirmant que "la solució de Renfe i ADIF és satisfactòria en certa manera en tant que suposarà que, amb precaució, qualsevol persona pugui creuar per aquest pas entre vies". Tot i així, Muñoz recorda la provisionalitat d'aquesta mesura "entenent que és transitòria, ja que la nostra solució definitiva a l'accessibilitat és l'inici de les obres de soterrament, la construcció de l'estació provisional que ja serà plenament accessible per ambdues bandes i el futur després del soterrament de les vies del tren amb l'estació plenament acabada i accessible". L'alcaldessa també ha volgut agrair novament la seva implicació a tots els agents que han treballat de valent per aconseguir aquesta solució, que permetrà la ciutadania continuar creuant aquest pas de manera més segura.

Una reivindicació compartida

Renfe aplicarà també aquestes mesures a les estacions de Molins de Rei i Mollet del Vallès, afectades també per la resolució de Renfe. Els tres municipis es van unir per trobar una solució alternativa a la supressió dels passos entre andanes, després que el passat 9 de març Renfe Catalunya comuniqués per carta la intenció de tancar-los en aplicació del Reial Decret 929/2020. Davant d'aquest fet, els tres ajuntaments van emetre un posicionament conjunt contrari a la decisió de Renfe i van reclamar alternatives per garantir el dret d'accessibilitat.

Com a resposta al comunicat i la petició conjunta, dijous 18 de març l'alcaldessa de Sant Feliu i els alcaldes de Molins de Rei i Mollet del Vallès van mantenir una reunió amb Mayte Castillo, Directora de Rodalies de Catalunya. En la trobada va haver acord en la necessitat de trobar un equilibri entre la seguretat i l'accessibilitat, encara que fos de forma transitòria, fins a l'execució de les actuacions necessàries que permetin que aquestes estacions tinguin accessibilitat total. Alhora Renfe va expressar la seva voluntat d'establir i treballar amb ADIF en un procediment extraordinari per les persones amb mobilitat reduïda per solucionar la problemàtica.

Recordar que també es va trametre conjuntament una carta a ADIF amb les mateixes peticions fetes anteriorment a Renfe, exigint solucions immediates a la solució generada. Finalment el 26 de març Renfe i ADIF van respondre a la petició feta pels tres ajuntaments de mantenir el pas entre andanes a les seves respectives estacions, i evitar així la pèrdua d'accessibilitat que implicava el seu tancament. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior