Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/05/2021 23:49:18

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Actualització de les mesures de contenció de la Covid-19 - 26 de març

26/03/2021
Lectures: 867
Actualització de les mesures de contenció de la Covid-19 - 26 de març

El PROCICAT ha aprovat prorrogar les actuals mesures contra la Covid-19 fins al pròxim 9 d'abril. Davant la pujada dels indicadors durant la darrera setmana, les autoritats sanitàries han volgut ser prudents i no flexibilitzar les restriccions ja ordenades.

A partir del dia 26 de març, però, s'incorpora un canvi en la normativa: les reunions hauran de ser de màxim sis persones en els espais públics oberts, i de 4 en espais tancats. A més, en espais privats només es permetran reunions de convivents.

L'adopció de la pròrroga de la majoria de les mesures no s'ha d'interpretar com una relaxació, pel que cal seguir complint la normativa i les restriccions vigents en matèria de protecció de la salut i extremar les precaucions per lluitar contra la propagació de la Covid-19.

Des del PROCICAT es demana tenir especial cura en l'àmbit de les relacions socials durant el període vacacional, que comença per a moltes persones el 26 de març. A continuació es detallen quines són les restriccions vigents als diferents sectors:

Mobilitat

Es permet la mobilitat entre comarques sempre que sigui amb la bombolla de convivència i mantenint les mesures que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar. Es recomana portar el certificat d'auto responsabilitat i documentació acreditativa com a grup de convivència. 

Pel que fa al territori de Catalunya, continua el tancament perimetral amb mobilitat restringida d'entrada i sortida sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar. També es manté en tot el territori el confinament nocturn de 22 de la nit a 6 h del matí.

Interacció social

Les reunions hauran de ser de màxim sis persones en els espais públics oberts i de 4 en espais tancats.

A les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Activitats culturals

Cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, segueixen oberts amb les mateixes limitacions d'aforament i les recomanacions de ventilació que al punt anterior. També continuen oberts museus, biblioteques i sales d'exposició al 50% de l'aforament.

Des del dia 15 també estan permeses les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d'entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s'han de respectar les limitacions d'aforament del 50% i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada.

Comerç

Permesa l'obertura tots els dies amb 30% de l'aforament en petit comerç, establiments,  i mercats no sedentaris independentment de la seva activitat.

Els establiments, centres i locals comercials de més de 800 m² hauran d'aplicar l'aforament sobre aquesta superfície màxima establint sistemes de control d'aforament i fluxos d'accessos.

Esport

Les instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure i piscines segueixen oberts amb un aforament màxim del 50%.

Les instal·lacions i equipaments d'interior també continuen amb un aforament del 30%. Si no hi ha ventilació i qualitat de l'aire reforçada es limita l'aforament a 6 persones i és obligatori l'ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l'ús de vestidors.

Permeses també les competicions regulars federades a qualsevol edat, a més de les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d'assistents a l'aire lliure i el 30% en espais tancats i sempre amb seient preassignat.

Activitats recreatives

Des del dia 15 estan oberts salons de jocs, casinos i sales de bingo amb limitació de l'aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones, garantint la ventilació mínima. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s'amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l'aforament). Els clients hauran d'ubicar-se en grups de màxim 6 persones i una separació de 2 m entre diferents grups. No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració en aquests locals.

Equipaments cívics: permeses activitats a l'aire lliure de tipus físic o d'entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d'un màxim de 6 persones.

Els parcs infantils poden estar oberts fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.
Han de seguir tancats els espais infantils lúdics interiors i parcs d'atraccions.

Educació

A les universitats es podrà considerar l'augment de la presencialitat en les activitats teòriques  de manera simultània restringida fins a un màxim del 30% de l'alumnat de cada universitat.

Pel que fa a Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades s'ha de reduir l'activitat presencial en base a aforaments i límits establerts.

Continua la plena presencialitat a ESO, primària i infantil.

Estan permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Restauració

Es mantenen les mateixes mesures aprovades el 8 de març:

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Es limiten els comensals a 4 per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. L'horari es manté de 07:30 h a 17:00 h de manera ininterrompuda. La resta d'horari es podrà recollir el menjar a l'establiment o demanar lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Es limita a 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. 

Pròrroga fins el 10 d'abril

Les mesures, que van  entrar en vigor dilluns 15 de març, es prorroguem fins al 10 d'abril. Paral·lelament s'aniran avaluant els indicadors i, en funció de l'evolució de la pandèmia, es valorarà com procedir.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior