Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/05/2021 23:38:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Ple de març aprova un paquet de subvencions per a la reactivació econòmica de Sant Feliu

26/03/2021
Lectures: 577
El Ple de març aprova un paquet de subvencions per a la reactivació econòmica de Sant Feliu

El Ple ordinari de març va portar a aprovació un seguit de mesures per tal d'incentivar l'activitat econòmica de la ciutat a través d'ajuts que s'atorgaran a diferents col·lectius. En concret, es van aprovar les bases per a subvencions a empreses que contractin a persones en situació d'atur de Sant Feliu de Llobregat; les subvencions a les persones en situació d'atur que s'estableixin com a autònomes, per a la posada en marxa d'una activitat econòmica a la ciutat; i per últim, les ajudes a les persones titulars d'activitats de Sant Feliu de Llobregat que s'hagin vist afectades per les restriccions derivades de les restriccions dictades per la Generalitat i/o l'administració de l'estat. D'aquesta manera es dona acompliment a part dels acords presos al Pacte de Ciutat per a la reactivació econòmica i social de Sant Feliu. Les bases reguladores de les subvencions pel pla de xoc del Pacte de Ciutat van ser aprovades amb els vots favorables de Sant Feliu en Comú Podem, ERC Sant Feliu, PSC Sant Feliu i Veïns per Sant Feliu, i l'abstenció de C's, Tots Som Sant Feliu i el regidor no adscrit.

La sessió plenària va començar amb la moció de la Junta de Portaveus de suport al Manifest del Dia Internacional de les Dones, una proposta unànime que també va tancar el Ple amb el vídeo del Manifest d'enguany sota el lema, "Les Dones Movem el món".

Després d'una modificació en la representació de la Comissió Informativa de Territori, Sostenibilitat i  activitat econòmica, es va donar pas a les mocions d'àmbit local, on el grup municipal d'ERC va presentar en nom de les JERC de Sant Feliu una proposta aprovada per unanimitat per reclamar mesures de prevenció, detecció i suport a la salut mental del jovent, amb el compromís de l'ajuntament de seguir donant suport i ampliar els serveis relacionats amb l'acompanyament als joves i les seves famílies.  

En l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals, es va aprovar per unanimitat l'aprovació una modificació de crèdit de caràcter urgent per finançar diferents actuacions a àrees com comerç, escoles i entitats. També es van aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals, excepte el vot contrari de Veïns per Sant Feliu, les bases d'execució del pressupost de l'exercici 2021, on entre d'altres, i per acomplir amb els criteris d'estabilitat i transparència, es va establir que passaran per ple les tramitacions de procediments de reconeixement extrajudicial de crèdits aplicable a obligacions derivades de despeses indegudament compromeses. Els anomenats expedients REXC.  

El Ple va aprovar per unanimitat dins aquesta àrea una altra mesura per tal d'ajudar al comerç, com és la supressió de les taxes d'ocupació de via pública per a serveis de restauració i comerços amb expositors autoritzats al carrer durant el 2021.

Un dels punts més importants de l'àrea va ser l'aprovació del plec de clàusules administratives i de prescripcions tècniques que regiran la contractació del servei de manteniment i neteja dels espais verds públics, arbrat, àrees de joc i elements biosaludables a la ciutat, o més popularment, el nou contracte de jardineria. El nou expedient de contractació serà mitjançant procediment de regulació harmonitzada, per un pressupost de licitació total de 5.681.236,36 euros IVA inclòs i una durada màxima de 4 anys + 1de pròrroga. La licitació es presenta en tres lots per tal de facilitar l'accés al concurs a les petites i mitjanes empreses la ciutat. Per altra banda, es crearà també una Comissió de seguiment de la licitació. El punt es va aprovar amb els vots favorables de Sant Feliu en Comú Podem, Esquerra Republicana i el regidor no adscrit, els vots en contra de Tots Som Sant Feliu, Ciutadans i Veïns per Sant Feliu, i l'abstenció del PSC Sant Feliu.

Per últim, l'àrea de Govern Obert i Serveis Generals va tancar amb l'aprovació definitiva de l'adscripció de l'ús i gestió de la finca municipal de La Salut i del Plec de condicions reguladores de l'adscripció a favor del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, la ratificació de la desafectació dels béns immobles de caràcter demanial afectats pel soterrament i  la resolució del contracte de gestió de serveis públics del complex esportiu de les piscines municipals, mitjançant concessió administrativa. Els dos primers punts es punts es van aprovar per unanimitat, i respecte la resolució del contracte del Complex, van votar a favor tots els grups polítics, excepte Veïns per Sant Feliu, que va votar en contra, i Tots Som Sant Feliu, que es va abstenir.

Ja en l'àrea de Drets a la Ciutadania, es va presentar el conveni de col·laboració amb el Departament d'Afers Socials de la Generalitat, per a la cessió de l'ús d'un nou local per un centre de Servei d'Intervenció Especialitzada per a dones que pateixen violència masclista i els seus fills i filles a Sant Feliu, i que ofereix servei a tota la comarca. També es va aprovar el manteniment de la vigència dels serveis i programes inclosos al Contracte Programa, que té per objectiu fer un salt qualitatiu en l'avaluació de casos i potenciar la prevenció i l'abordatge integral de les necessitats de les persones i la comunitat en tots els àmbits socials. La pròrroga del conveni de col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, relatiu als programes de mediació i per al lloguer social d'habitatges, per a l'any 2021 també va ser aprovada durant la sessió plenària de març. Amb aquestes mesures, aprovades per unanimitat, s'assegura l'assistència social i als ajuts a l'habitatge.

Finalment en aquesta àrea, el ple va aprovar de manera unànime la concessió de les subvencions i els convenis corresponents de l'any 2021 a les entitats Santfeliuenc Futbol Club, Club Rítmica Sant Feliu i Club Handbol Sant Llorenç.

Pel que fa a les mocions d'àmbit general, a més de la de suport al Manifest del 8 de març, el consistori al complert va presentar la seva adhesió a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana. El text recull compromisos com facilitar la participació i crear una base social, defensar un medi agrari viu que impulsi la producció local i el seu valor social i prioritzar l'equitat social i econòmica davant la crisi climàtica i el món postpandèmia.

L'última moció de caràcter general la va presentar el grup municipal de Sant Feliu en Comú Podem a favor de la diversitat de gènere i per la igualtat de drets de les persones Trans, la moció insta el govern de l'estat espanyol a aprovar un marc legal en matèria de drets trans que garanteixi la plena igualtat, i a la Generalitat a dotar de recursos i estratègies la llei 11/2014, així com a fomentar aquest recursos als municipis, entre d'altres. La moció es va aprovar amb el vot favorable de Sant Feliu en Comú Podem, ERC Sant Feliu, Tots Som Sant Feliu i Cs, i l'abstenció del PSC Sant Feliu, Veïns per Sant Feliu i el regidor no adscrit.

Finalment, es va donar a conèixer la baixa presentada per la regidora Laura González López, del grup municipal PSC-CP, que es va acomiadar de la seva vida política municipal durant la sessió, on va rebre el suport i escalf de tot el consistori.

El Ple va tancar-se amb un punt d'urgència presentat per la Junta de Portaveus per exigir solucions al tall del pas de cautxú entre andanes, a l'estació de  Sant Feliu. Tots els grups municipals van mostrar el seu acord per exigir de manera conjunta que es treballi i s'implementi el procediment extraordinari per a les persones amb mobilitat reduïda, i s'acceleri el màxim possible, per evitar la pèrdua d'accessibilitat a l'estació de Sant Feliu, atès que aquest fet representa una pèrdua de drets i un greuge comparatiu per tota la ciutadania. Durant el l'exposició de la moció, l'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, va explicar totes les accions i reunions realitzades des de la comunicació del tall del pas el passat 9 de març i va anunciar que hi hauria una reunió entre Renfe i Adif per tal de trobar solucions. Aquesta reunió ja s'ha produït i s'han anunciat noves mesures per mantenir el pas entre andanes

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior