Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/02/2021 01:06:49

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La modificació del planejament urbanístic del Parc Natural de la Serra de Collserola recupera més de 20 hectàrees de sòl protegit

20/01/2021
Lectures: 536
La modificació del planejament urbanístic del Parc Natural de la Serra de Collserola recupera més de 20 hectàrees de sòl protegit

El passat 15 de desembre es va aprovar definitivament la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) en l'àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola, projecte en què l'Ajuntament s'ha implicat especialment per millorar les condicions ambientals del parc i evitar-hi nous desenvolupaments. A Sant Feliu aquesta modificació ha comportat l'eliminació de la xarxa viària projectada i de sòl urbanitzable qualificat de residencial, amb una superfície de 218.132 m2 i una edificabilitat de 54.132 m2 de sostre. Aquests terrenys urbanitzables passen per tant a ser sòl no urbanitzable, especialment protegit dins del règim del Parc Natural, tal com es pot comprovar en la comparativa entre les imatges del planejament vigent (esquerra) i el que s'ha aprovat definitivament (dreta).

També s'ha creat un sector de sòl urbanitzable fora del Parc Natural a l'àmbit del Torrent del Duc sud, d'ús industrial i d'oficines, de 106.674 m2 de superfície i de 35.000 m2 de sostre. El 60% de la superfície d'aquest sector està qualificada de zona verda i equipaments públics, per tal d'afavorir una zona prèvia al parc en sintonia amb el Parc Natural de la Serra de Collserola. Aquest sector es desenvoluparà mitjançant un pla parcial d'iniciativa privada.

La modificació del PGM abasta una superfície de 8.345 hectàrees repartida entre els municipis de Cerdanyola del Vallès, el Papiol, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Barcelona. L'aprovació definitiva d'aquesta modificació del PGM suposa que el planejament urbanístic aprovat l'any 1976, i que encara estava vigent, s'adapta tant a la Declaració de la Serra com a Parc Natural acordada per la Generalitat l'octubre de 2010, com al nou Pla Especial de Protecció de Collserola, que és a punt d'aprovar-se definitivament.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior