Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/11/2020 11:11:30

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

23/10/2020
Lectures: 1466
Recomanacions per celebrar de manera segura Tots Sants i la Castanyada

Davant la proximitat de la festivitat de Tots Sants i la celebració de la castanyada els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, Protecció Civil ha establert una sèrie de recomanacions i mesures de prevenció per gaudir de la festivitat amb seguretat en el marc de la pandèmia per la Covid-19. 

A continuació es detalla la normativa i recomanacions a seguir en la celebració de la Castanyada i en la visita al cementiri municipal, que ofereix un horari especial a partir del 28 d'octubre. 

Recomanacions en la celebració de la Castanyada

 • No es poden fer festes ni revetlles amb ball, ni botellades que impliquen el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública.
 • Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents).
 • Cal mantenir les distàncies, evitar el contacte físic i fer servir la mascareta, sobretot si es tracta d'espais reduïts i de trobades amb persones amb les quals no s'ha tingut contacte habitual en els últims 14 dies.
 • Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
 • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d'1,5 m
 • No es pot fer l'activitat "truc o tracte", per la qual nens i nenes van disfressats casa per casa demanant llaminadures, i tampoc es poden fer els passatges del terror esporàdics si no es només amb el grup de convivència.
 • Cal recordar que una màscara d'una disfressa no substitueix una mascareta de protecció, que és d'obligat ús en persones majors de 6 anys.
 • Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes o panellets, que hauran de seguir la normativa vigent en protecció de la Covid-19. També es recorda que la venda de menjar i beure ha de ser per emportar i que no es pot consumir en grup a la via pública. Es recomana disposar de senyalització a terra per assegurar la distància d'1,5 m entre el comprador i el venedor i el producte exposat. Es recomana establir també senyalització i vigilar la distància interpersonal a les cues o disposar de mecanismes amb tiquet de torn per evitar-les.
 • Es recorda que per a l'elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estables i seguir les pertinents mesures d'higiene i preparació d'aliments. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l'elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s'han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans.

A banda d'aquestes prescripcions específiques, cal tenir en compte el marc normatiu actual que prohibeix les reunions de més de 6 persones, la prohibició de fumar a la via pública i espais a l'aire lliure si no es pot respectar la distància interpersonal de 2 metres, i l'ús obligat de mascareta.

Recomanacions i horari especial per visitar el cementiri municipal 

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, des del dimecres 28 d'octubre i fins al diumenge 1 de novembre, el cementiri municipal romandrà obert al públic i s'hi podrà accedir sense necessitat de sol·licitar cita prèvia de 9 a 18 h, sense interrupció. La resta de dies, el Cementiri mantindrà el seu horari habitual (de dilluns a divendres de 9 a 13 hores, dimarts i dijous de 15 a 18 hores, i diumenges i festius de 9 a 14 hores). Pel que fa al transport públic, el servei d'autobús urbà per Tots Sants serà igual que el dels dissabtes i festius.

Es recomana que les visites comencin els dies anteriors o posteriors a l'1 de novembre per tal que siguin el més espaiades possible i sense aglomeracions, així com evitar en la mesura que es pugui les hores punta.

Durant la visita al cementiri de Sant Feliu, que reforça la vigilància i neteja amb motiu de la festivitat de Tots Sants, s'han de seguir les següents recomanacions: 

 • Respectar les indicacions sobre l'aforament i la distància interpersonal, seguir les indicacions d'entrades i sortides i els recorreguts indicats circulant per la dreta, i mantenint sempre la distància interpersonal, que serà de 2 metres.
 • És obligatori l'ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n'estiguin exemptes per edat o per motius de salut. 
 • Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d'higiene de mans i distància.
 • En el cas d'utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s'hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d'utilitzar-les.
 • Les persones hauran d'entrar d'una en una als lavabos, excepte les que requereixin assistència, que podran fer-ho amb un acompanyant.
 • No es pot menjar ni beure al cementiris.
 • Es recomana, sempre que sigui possible, limitar el temps d'estada i l'ús de bancs i seients.
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior