Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/03/2020 10:02:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

19/02/2020
Lectures: 652
El projecte Technovation Challenge inicia la Mobile Week a Sant Feliu

Aquest dimecres, 19 de febrer, s'ha estrenat la Mobile Week Sant Feliu amb dues de les cinc activitats programades a la ciutat. A partir de les 17.30 h, el Centre CO-Innova Sant Feliu ha acollit la xerrada sobre gènere i TIC, Technovation Challenge com a projecte inspirador per potenciar les TIC a les nenes i reduir l'escletxa de gènere. A continuació, s'ha donat a conèixer el projecte Technovation Girls Sant Feliu amb noies de Sant Feliu que desenvolupen projectes tecnològics.

L'acte inaugural ha estat presidit pel regidor d'Innovació i Tecnologies de l'Ajuntament de Sant Feliu, Aitor Rivera; la regidora de Feminismes, Loren Rider; i la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany.

Aitor Rivera ha agraït la confiança dels presents en el Technovation Callenge, "un projecte amb el que us divertireu, aprendreu, fareu coses per Sant Feliu relacionades amb la tecnologia". També s'ha mostrat orgullós de veure la sala plena de noies que "aposten per la tecnologia i per l'emprenedoria social en el món de les tecnologies".

Per la seva banda, Loren Rider ha afirmat que "a les dones ens costa tenir les mateixes oportunitats que als homes i sobretot en un món com el de les noves tecnologies". A més, ha assegurat que des de l'Ajuntament "es donarà tot el suport a les noies en el seu camí professional que pot ser que es derivi a les noves tecnologies".

Finalment, Joana Barbany ha destacat que "al sector tecnològic hi ha molts homes i falten moltes dones, perquè és un sector que és molt novedós, molt divertit, molt nou i ens falta gent, sobretot dones".
 

Un projecte nascut el 2019

Technovation Girls va néixer el 2019. És un programa d'Iridescent, una associació educativa sense afany de lucre que prepara enginyers professionals i científics per impartir matèries STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) a nenes i noies.

En l'edició de 2020 han participat un total de 6 grups de 3 a 5 nenes i noies d'entre 11 i 12 anys que es preparen per aquest repte, en què detecten un problema social del seu entorn i creen una aplicació que el solucioni. A més, hi participen diverses mentores i mentors, professionals de l'àmbit de l'educació i de les TIC, amb vinculació al municipi de Sant Feliu.

Els reptes han d'estar emmarcats en la lluita contra la pobresa, la defensa del medi ambient, la pau o l'equitat, tal com els marca Nacions Unides per al desenvolupament sostenible. Les mentores acompanyen, assessoren en el desenvolupament de l'app i el seu conseqüent pla de negoci. L'altre objectiu de fons és fer que les noies tinguin més oportunitats i facilitats per esdevenir líders en emprenedoria innovadora de base TIC a les seves comunitats.
 

Continuen les activitats de la Mobile Week a Sant Feliu

Les activitats de la Mobile Week Catalunya 2020 continuaran a la ciutat el dijous 20 de febrer, a les 18 h. El Centre CO-Innova Sant Feliu acollirà la trobada de la comunitat ciutadana 2020, una eina participativa per contribuir al desenvolupament socialment intel·ligent de la ciutat. Les propostes continuaran al Casal de Joves el divendres 21 de febrer, de 16 a 21 h, amb el Torneig "Sant Feliu e-Sports Day" que organitza l'Associació Sant Feliu Lighteens. Les activitats es tancaran el 28 de febrer amb una proposta per divulgar les llums i les ombres del món dels videojocs entre la comunitat educativa.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar