Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/03/2020 10:23:24

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

13/02/2020
Lectures: 555
Sant Feliu rep una delegació del Senegal per desenvolupar un projecte de cooperació sobre gestió de l'aigua

L'Ajuntament impulsarà aquest 2020 un nou projecte de cooperació municipalista, aquest cop situat a la regió nord del Senegal. Per aquest motiu, dijous 13 de febrer l'Ajuntament de Sant Feliu var rebre una delegació de la zona, integrada per Ousmane Sow, director de l'agència de desenvolupament de la regió de Sant Louis, i el senyor Aboubacry Sow, alcalde de la població de Meri, que formen part de l'Agence Regional Development. Per part de l'Ajuntament van ser presents els regidors Oriol Bossa, Mercè Ariza i Flàvia Reina.

El projecte pretén garantir dos drets bàsics de la ciutadania d'aquesta regió, el dret a l'aigua de qualitat i el dret a la salut. En concret, es promourà l'ús de tecnologies sostenibles per a la gestió, tractament i reutilització d'aigües residual, i es posaran en marxa 8 parcel·les agrícoles on aplicar-les. En aquests terrenys s'aplicaran diferents tècniques de reg inèdites al Senegal, basades en l'estalvi de l'aigua.

A més de l'ús de la tecnologia, l'Ajuntament de Sant Feliu també oferirà formació sobre la resta d'aspectes rellevants relatius a la reutilització d'aigües, com els temes legals, de qualitat o de prevenció de riscos. L'aplicació conjunta permetrà aconseguir una superfície d'irrigació suplementària per augmentar la producció agrícola, gràcies a la reducció del consum d'aigua. Amb això es vol garantir l'empoderament de les dones dels municipis de la zona, fent-les partícips directes dels canvis en la producció hortícola que comportarà la gestió sostenible dels recursos hídrics de Senegal en general, i de la regió de Sant Louis en particular.

36 anys de cooperació

L'Ajuntament té una dilatada trajectòria en la gestió de projectes de cooperació al desenvolupament, i compta amb el Consell de Sant Feliu Solidari com a instrument de participació i coordinació de la cooperació a la ciutat. La primera experiència es va iniciar el 1984, amb la signatura d'un conveni d'agermanament amb la ciutat d'Estelí a Nicaragua. El 1987 es va signar un segon conveni d'agermanament, aquesta vegada amb la Daira de Doara, als camps de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria), amb accions de suport a joves per cursar estudis universitaris, caravanes d'aliments o atenció a infants i adults.

Més enllà dels agermanaments, Sant Feliu ha desenvolupat amb èxit altres projectes de cooperació directa com la col·laboració amb la municipalitat de Figuig al Marroc, que es va iniciar al 2009 amb el suport de la Fundació Solidaritat FSUB i la Fundació Mon3. L'objectiu d'aquesta acció era enfortir les seves capacitats institucionals en la provisió de serveis municipals bàsics. Des de l'Ajuntament també es va donar suport a projectes de desenvolupament socioeconòmic en el camp del turisme sostenible, formació en gestió d'equipaments culturals i cívics, i programes de formació i capacitació per gestionar la Maison de Figuig.

A més del suport a les entitats de cooperació de Sant Feliu, destaca el ferm compromís del municipi en matèria d'asil i refugi, que va iniciar-se amb la guerra dels Balcans i que ha pres força a partir de l'esclat de la crisi a Síria i altres zones del nord 'Àfrica i l'Orient Mitjà. En aquest sentit cal destacar la creació i impuls de la iniciativa Xarxa Sant Feliu, ciutat acollidora, que ha esdevingut un espai de coordinació i treball conjunt i transversal, format per entitats i organitzacions que treballen directament amb la població nouvinguda a Sant Feliu.

La voluntat de l'equip de Govern per aquest mandat és no només mantenir, sinó incrementar aquest compromís amb la cooperació al desenvolupament. Així s'explicita en l'esborrany del Pla d'Actuació del Mandat, amb la inclusió d'un objectiu estratègic que contempla el foment de la interculturalitat, la cooperació i la cultura de la pau. Aquest punt, com la resta que integra el PAM, es pot consultar a través del següent enllaç, i es poden fer aportacions, preguntes i suggeriments en línia fins divendres 14 de febrer.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar