Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/06/2024 17:31:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu de Llobregat: una identitat, una història.

Sant Feliu ha estat protagonista d'un llarg procés històric. En el territori que actualment ocupa el terme municipal es va trobar utillatge de l'homo erectus, del paleolític, és a dir, de fa 250.000 anys-concretament a ca n'Albereda. Posteriorment el terme va ser successivament poblat pels primers pagesos -durant el neolític-, pels íbers -coves de l'Or, Penya del Moro,..- i pels romans -plaça de la Vila, Mas Lluí, etc.-

L'any 2002 es va celebrar el mil·lenari del primer document que esmenta el lloc de Sant Feliu de l'any 1002. En aquell moment hi devia haver poc més que una capella -construïda sobre una vil·la romana anomenada Ticiano- al voltant de la qual durant l'època medieval, va néixer i es va desenvolupar Sant Feliu. Durant l'època moderna aquest nucli va anar creixent, sobretot a partir de la construcció de cases en el camí ral -actual carrer de Falguera-, traçat molt transitat que comunicava Barcelona amb l'interior de Catalunya i de l'expansió urbana arran de la construcció de la carretera.

Però les grans modificacions es van produir durant els segles XIX i XX amb la industrialització, l'arribada del ferrocarril i l'expansió urbanística que van transformar la vila en ciutat. En aquell llarg procés els habitants deSant Feliu de Llobregat van passar de recol·lectors a pagesos i de pagesos a obrers. També van ser successivament vassalls, súbdits i finalment, ciutadans. Sovint aquests canvis no van ser fàcils i van comportar revoltes, guerres i altres moviments socials.

Tot plegat forma part d'una memòria, d'un passat comú, que és el nostre patrimoni col·lectiu i que alhora és una eina per projectar un futur millor per a la ciutat.

Salta a la part superior