Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/08/2022 21:27:35

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Dilluns 8 de novembre comença la instal·lació de les tanques d'obra de l'estació provisional

04/11/2021
Lectures: 2171
Dilluns 8 de novembre comença la instal·lació de les tanques d'obra de l'estació provisional

Les obres del soterrament, que van iniciar-se al juliol d'aquest 2021, preveuen la construcció d'una estació provisional que estarà situada al carrer de Constitució, entre riera de la Salut i el passeig de Comte Vilardaga (on actualment es troba el pas a nivell).

A partir del 8 de novembre s'iniciarà la col·locació de les tanques d'obra per tal que es pugui començar la construcció de l'estació provisional. La durada estimada de les actuacions d'implantació és d'aproximadament 8 mesos, i comportarà afectacions progressives a partir d'aquesta data en la circulació vial, aparcament, ús de vorera i emplaçament dels contenidors, entre d'altres.

Les tanques se situaran a partir de dilluns 8 i de forma progressiva en l'àmbit del carrer de Constitució (costat riu primer i costat muntanya a continuació), i més endavant en l'àmbit del carrer de Jacint Verdaguer.

Les afectacions que comportaran aquests treballs seran les següents:

 • Circulació de vehicles i estacionament

La circulació de vehicles pel pas a nivell quedarà tallada, i només es podrà creuar a peu per les plataformes habilitades.

 • Al carrer de Constitució (costat muntanya), es reorganitza la circulació de vehicles de manera que s'elimina el doble sentit de circulació i per tant la calçada serà d'una única direcció de circulació (únic sentit segons tram)
 • Al carrer de Constitució (costat muntanya), en el tram entre el carrer de Santa Creu i el passeig Comte de Vilardaga es circularà direcció Sant Joan Despí.
 • Al carrer de Constitució (costat muntanya), en el tram entre el carrer de Santa Creu i el carrer de Francesc Mestres es circularà en direcció a Molins de Rei.
 • Al carrer de Constitució (costat muntanya), al tram entre carrer de Picasso i el carrer de Francesc Mestres es circularà direcció Sant Joan Despí.
 • Al carrer de Constitució (costat riu), es manté el sentit de circulació existent i es preveu algun estretament puntual de calçada a l'alçada del carrer de Dalt per a la construcció de l'edifici de l'estació provisional. 
 • La calçada i espai d'aparcament del passatge Fargas, a tocar de les vies, quedarà anul·lat.

Aquests canvis en la vialitat es realitzaran amb senyalització vertical i horitzontal.

La línia d'aparcament existent al carrer de Constitució (costat muntanya) queda afectada per aquesta actuació entre el pas a nivell i riera de la Salut, ja que s'ha d'anul·lar per poder fer els treballs de construcció de les andanes de l'estació provisional.

D'altra banda, i per donar resposta a la pèrdua temporal d'aparcament en zones properes, es crea un nou cordó d'aparcament al carrer de Constitució, entre el carrer de Picasso i riera de la Salut.

 • Circulació de vianants

El pas de vianants per les plataformes del pas a nivell restarà obert fins que finalitzin els treballs d'instal·lació d'ascensors en la passarel·la existent. Un cop aquests ascensors estiguin en funcionament, el pas de vianants a nivell romandrà tallat i l'accés es farà per les escales o pels nous ascensors, que garantiran l'accessibilitat i milloraran la seguretat.

Les voreres que delimiten les vies de ferrocarril del carrer constitució (costat riu), en els trams situats entre passeig Onze de Setembre i carrer de Dalt, i en el tram inicial entre carrer de Dalt i la plaça de l'Estació, romandran tallades, de manera que no es podran fer servir per part dels vianants.

La vorera més propera a les vies de ferrocarril del carrer de Constitució (costat muntanya), en els trams situats entre riera de la Salut i Comte de Vilardaga, tampoc es podran fer servir per part dels vianants. La vorera limítrofa a les vies, al passatge Fargas, també quedarà afectada.

L'alternativa davant l'eliminació de l'ús d'aquestes voreres és el pas per la vorera paral·lela a l'afectada. I cal tenir present que totes les voreres que disposen d'accés a habitatges i guals de vehicles, quedaran intactes, sense afectació directa, i les places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda quedaran reubicades.

 • Circulació de l'autobús

Des de fa unes setmanes, la línia L60 ja circula desviada per carretera Laureà Miró. Accedeix a la plaça l'Estació pel carrer de Joan Batllori - Passeig Nadal. Això implica que queden anul·lades les parades de Coll i Alentorn i la del carrer de Constitució. Els autobusos interurbans no queden afectats.

 • Contenidors de residus

Es traslladen els contenidors situats al carrer de Constitució (costat muntanya) a l'altura del nº 2, del seu lloc habitual i es reubiquen a:
· Carrer de Santa Creu (davant nº 1)
· Carrer de Constitució (sobre el pont de la Riera)

 • Altres afectacions

Es retira l'arbrat existent que queda afectat a diferents punts dins de la zona delimitada d'obres (vorera adjacent de vies al carrer de Constitució entre riera de la Salut i passeig Comte Vilardaga).

La terrassa del bar "Músico Loco" queda afectada per les obres i es treballa en la seva possible reubicació.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior